Siirry suoraan sisältöön

Soveltavan psykologian syventävä projekti (yksi projektiteema)Laajuus (5 op)

Tunnus: KO00CD73

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Kun opiskelija on suorittanut hyväksytysti vähintään yhden 5 op:een tiedepohjaisen opintojakson, hän voi valita 5 op soveltavan psykologian projektiopintoja, joissa syvennytään valittuun, aiemmin opittuun teoriaan liittyvään teemaan (yksi projektiteema = 5 op, mikäli kaksi projektiteemaa = valittava opintojakso KO00CD74 Syventävä projekti (kaksi projektiteemaa) 10 op).

Syventävässä projektissa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat laatia esseen tai raporttin valitsemastaan aihepiirista. Sosiaali- ja terveysalan tutkinto opiskelijat voivat vaihtoehtoisesti tehdä myös työelämäprojektiin.

Katso sisällöistä mahdollisia teemoja.

Sisältö

Vaihtoehtoisia teemoja
Terve aikuisuus ja vanhuus
• Asiakasryhmätoiminnan toteuttaminen, projekteissa keskitytään perhe-elämän eri vaiheisiin ja niiden haasteisiin
• Muodostetaan 3-4:n opiskelijan ryhmiä, jotka syventyvät valitsemaansa teemaan, tunnistavat ja määrittelevät teemaan liittyvän haasteen ja kehittelevät sen lievittämiseksi sekä kielteisten seurausten vähentämiseksi ratkaisuja (vastauksia, toimintatapoja).
• Essee tai teoreettinen syventyminen
• Opiskelija syventyy valitsemaansa teemaan ajankohtaisen kirjallisuuden avulla. Esseen viimeisenä kappaleena tulee olla johtopäätöksiä ja opiskelijan pohdintaa valitusta teemasta sekä omasta oppimisesta.
• Työelämälähtöinen projekti
• Mukana on mahdollisesti työelämäkumppaneiden toivomia tai heidän kanssaan yhdessä määriteltyjä projekteja, kuten työkäytäntöjen kehittämistä. Projekti raportoidaan sekä ohjaavalle opettajalle että työelämäkumppanille.

Kiintymyssuhde elämänkaaressa
• Teoreettinen syventyminen lukupiirissä, valikoima kirjallisuutta esim. teemasta Rakkauden psykologia/ Kiintymys, oksitosiini ja seksuaalisuus
• Kiintymyssuhteen vahvistaminen sosiaali- ja terveysalalla -innovaatio tai valmiin mallin soveltaminen käytännössä
• Muu opettajan hyväksymä projektiteema, myös hyvin suunniteltu tiedon soveltava käyttö, kuten päiväkodin vanhempainillan järjestäminen kiintymysteemalla/ varhaisen vuorovaikutuksen havainnointi ja oppimispäiväkirja (vain kehityspsykologiaa enemmän opiskelleille!)

Voimavarojen lisääminen elämänkaaressa
• Luovien menetelmien workshop, esim. Kirjan sitominen ja kirjallisuusterapeuttiset menetelmät/ Musiikki, rytmi ja liike -workshop/ Voimaistavat kuvat -workshop
• Tietoiskun tai kolmen kerran vertaisryhmän organisointi ja toteuttaminen esim. teemalla: Eläkkeelle vertaistuella/ Aivoterveyden lisääminen/ Muistisairauksien ennaltaehkäisy/ Sukupolvia yhdistävä voimaistava toiminta/ Yksinäisyyden vähentäminen

Esitietovaatimukset

Projektiopintoihin osallistuminen edellyttää, että suoritettuna on jokin Soveltava psykologia: Vuorovaikutus elämänkaaressa -opintokokonaisuuden opintojaksoista:

- Kiintymyssuhde elämänkaaressa - painotus lapsuudessa
- Päivittäisten kommunikaatiotaitojen vahvistaminen
- Vertaisryhmäilmiöt - varhaislapsuuden ja nuoruuden näkökulma
- Voimavarojen lisääminen elämänkaaressa - painotus aikuisuudessa

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa:
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- hyödyntää tietoa yksittäisen tilanteen kehittämiseksi
- erottaa arkitiedon tutkitusta tiedosta
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- osoittaa perehtyneisyyden ammattialaansa
- osoittaa saavuttaneensa ydinosaamisen tavoitteet ja osaa soveltaa niitä
- noudattaa turvallisuusohjeita
- osoittaa perehtyneisyyden ammattialan eettisiin periaatteisiin
- toimia opiskelijaryhmän jäsenenä