Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikkeiden valmistustekniikka 2 (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00DJ64-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

29.11.2021 - 06.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 11.03.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Puhtaat ja älykkäät ratkaisut

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Minna Paananen-Porkka
  • Pia-Tuulia Laine

Vastuuopettaja

Arto Yli-Pentti

Ryhmät

  • TXM20S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
  • BIO20
    Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija tuntee elintarviketeollisuuden erityispiirteitä ja ymmärtää, mistä raaka-aineista ja millaisilla prosesseilla elintarvikkeita valmistetaan ja mitä elintarvikemateriaalissa tapahtuu eri prosessivaiheissa. Hän osaa myös arvioida prosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
Englannin osuus 1 op.

Sisältö

1. Elintarvikkeiden valmistusprosessit ja kestävä kehitys ruokajärjestelmässä.
2. Elintarvikkeissa valmistuksen ja varastoinnin aikana tapahtuvat tyypillisimmät reaktiot.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1. Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden valmistusmenetelmiä sekä arvioida valmistusprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa kuvata tyypillisimpiä elintarvikkeessa tapahtuvia reaktioita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

1. Opiskelija osaa selittää omin sanoin, mitä elintarvikkeiden eri valmistusvaiheissa tapahtuu ja mihin kyseiset vaiheet perustuvat. Opiskelija osaa myös ottaa kantaa ja pohtia, mitä onnistuneelta valmistusprosessilta vaaditaan. Hän osaa arvioida elintarvikeprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa selittää omin sanoin, mihin ilmiöön elintarvikkeissa prosessoinnin ja varastoinnin aikana tapahtuvat reaktiot perustuvat.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

1. Opiskelija osaa nähdä valmistusprosessin vaiheet kokonaisuuden kannalta. Hän osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden valmistusprosesseja. Opiskelija osaa valita optimiratkaisuja erilaisissa tilanteissa. Hän osaa nähdä prosessit kestävän kehityksen näkökulmasta ja ehdottaa vaihtoehtoisia toimintatapoja.
2. Opiskelija osaa arvioida opittua tietoa ja pystyy arvioimaan kriittisesti elintarvikkeen koostumuksen merkitystä esim. elintarvikkeen valmistuksen tai säilytyksen kannalta. Opiskelija osaa tehdä päätelmiä ja valintoja elintarvikkeen koostumukseen perustuen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

1. Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden valmistusmenetelmiä sekä arvioida valmistusprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa kuvata tyypillisimpiä elintarvikkeessa tapahtuvia reaktioita.

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1