Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1 (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00DJ58-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
04.05.2020 - 07.06.2020
Ajoitus
24.08.2020 - 25.10.2020
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2016-2018) Puhtaat teknologiat
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Pia-Tuulia Laine
Vastuuopettaja
Arto Yli-Pentti
Ryhmät
-
TXM19S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
-
BIO19Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää, mihin eri säilöntämenetelmien teho perustuu ja hän osaa päätellä, mitä eri elintarvikemateriaaleissa voi tapahtua säilönnän aikana.
Sisältö
Elintarvikkeiden säilöntämenetelmät ja näiden menetelmien aikana elintarvikemateriaalissa tapahtuvat kemialliset, fysikaaliset ja mikrobiologiset ilmiöt.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää, mitä elintarvikkeiden eri säilöntäprosesseissa tapahtuu ja mihin eri säilöntämenetelmät perustuvat.
Opiskelija osaa ottaa kantaa, mitä onnistunut säilöntä vaatii.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden säilöntäprosesseja.
Opiskelija osaa valita optimaalisia ratkaisuja eri tilanteisiin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.