Siirry suoraan sisältöön

Johdatus konservointiin (5 op)

Toteutuksen tunnus: KX00EQ27-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

03.05.2021 - 31.08.2021

Ajoitus

06.09.2021 - 22.10.2021

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 12

Koulutus

  • Konservoinnin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Paula Niskanen
  • Kirsi Perkiömäki

Vastuuopettaja

Paula Niskanen

Ryhmät

  • KXA21S2
    Konservoinnin tutkinto-ohjelma monimuoto

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää miten konservointi poikkeaa restauroinnista ja entisöinnistä. Opiskelija tuntee konservoinnin eri suuntautumisvaihtoehtojen tehtäväkenttää ja erityisesti huonekalukonservoinnin opintojen tavoitteet, tehtävät ja menetelmät.
Opiskelija tuntee konservoinnissa käytetyn terminologian. Opiskelija tuntee konservoinnissa käytettyjä keskeisiä materiaaleja ja niiden ominaisuuksia ja osaa etsiä tarkempia materiaalien ominaisuuksiin liittyviä tietoja eri tietolähteiden avulla.
Opiskelija tuntee materiaalien turvalliset käyttötavat ja tähän liittyvät kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija tuntee konservoinnissa käytettyjä laitteita ja työvälineitä.

Sisältö

Konservoinnin määritelmät ja konservaattorin toimintaympäristöt.
Konservoinnissa käytetyt keskeiset materiaalit.
Keskeisten materiaalien koostumus ja käytön työturvallisuus.
Materiaalien tunnistus yksinkertaisilla testeillä.

Oppimateriaalit

Materiaalit annetaan kurssin aikana.

Opetusmenetelmät

Luennot
Oppimistehtävät
Vierailut

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei

Lisätietoja opiskelijoille

Johdatuskurssi painottuu huonekalukonservointiin.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee konservoinnin määritelmät, tehtäväkenttää ja tavoitteita, hahmottaa opintojakson aiheen keskeisen peruskäsitteistön ja tuntee perustasolla siihen liittyvää teoriaa. Opiskelija hallitsee taidollisesti kurssin perusteet ja ymmärtää kurssin keskeisen sisällön. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee konservoinnin toimintaympäristöä ja ymmärtää konservointialan merkityksen ja roolin kulttuuriperintöalalla. Opiskelija hahmottaa konservoinnin tehtäväkentän ja tavoitteita ja hallitsee opintojakson aiheen keskeisen peruskäsitteistön ja määritelmät. Opiskelija hallitsee johdatuskokonaisuuden sekä teoriassa että käytännössä ja on saavuttanut hyvän tason tiedoissaan ja taidoissaan. Työskentely on ollut riittävän itsenäistä. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan ja osaa kriittisesti analysoida tätä tietoa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee konservoinnin toimintaympäristöä ja ymmärtää konservointialan merkityksen ja roolin kulttuuriperintöalalla. Opiskelija tietää konservoinnin määritelmät, tehtäväkentän ja tavoitteet. Opiskelija hallitsee konservoinnin johdatuskokonaisuuden sekä teoriassa että käytännössä ja on saavuttanut hyvän tason tiedoissaan ja taidoissaan.
Opiskelija kykenee itsenäiseen työskentelyyn sekä kirjallisten että taitoperustaisien tehtävien osalta. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan sekä tiedon analysointiin ja soveltamiseen. Opiskelija osallistuu keskusteluun argumentoidusti alan käsitteistöä käyttäen. Opiskelija työskentelee johdonmukaisesti ja itsenäisesti osoittaen oma-aloitteisuutta ja luovaa ongelmanratkaisukykyä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee konservoinnin määritelmät, tehtäväkenttää ja tavoitteita, hahmottaa opintojakson aiheen keskeisen peruskäsitteistön ja tuntee perustasolla siihen liittyvää teoriaa. Opiskelija hallitsee taidollisesti kurssin perusteet ja ymmärtää kurssin keskeisen sisällön. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Katso Opetussuunnitelma - kurssin opintojakson tiedot.