Siirry suoraan sisältöön

Laskentatoimi (5 op)

Toteutuksen tunnus: LD00EG78-3011

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.05.2021 - 15.08.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2021 - 19.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 35
Koulutus
Liiketalouden tutkinto-ohjelma
Opettajat
Leena Aalto
Vastuuopettaja
Anne Perkiö
Opintojakso
LD00EG78
Toteutukselle LD00EG78-3011 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija osaa soveltaa laskentatoimen yleisiä periaatteita ja laatia pienen yrityksen tuloslaskelman ja taseen. Opiskelija osaa tulkita tilinpäätöksen tuottamaa informaatiota.
Opiskelija osaa laatia yritykselle budjetin toiminnan suunnittelua varten. Opiskelija osaa tehdä kannattavuuslaskelmia.

Sisältö

- Kirjanpito ja laskentatoimen yleiset periaatteet
- Tuloslaskelman ja taseen laatimisen periaatteet ja tulkinta
- Yleisimmät tunnusluvut ja niiden tulkinta
- Budjetointi
- Kannattavuuslaskelmat

Työmuodot

Aktivoivat luennot
Ohjatut harjoitukset
Oppimistehtävät
Kokeet

Aika ja paikka

Syksy 2021
Luennot perjantaisin klo 11-13:45

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Jormakka-Koivusalo-Lappalainen-Niskanen: Laskentatoimi, 2021
Materiaali Omassa

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Koe 1 Ma 11.10.
Koe 2 Pe 10.12.

1. uusinta koe 1 ma 31.1.
1. uusinta koe 2 ma 31.1.
2. uusinta koe 1 ma 28.2.
2. uusinta koe 2 ma 28.2.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi pyritään toteuttamaan lähiopetuksena, mutta koronatilanteen niin vaatiessa se voidaan muuttaa toteutettavaksi osittain etäopetuksena.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kokeet 50 %
Pistetehtävät 25 %
Oppimispäiväkirja 25 %
Yhteensä 100 %

Opintojakson suorittaminen edellyttää kaikkien osuuksien suorittamista hyväksyttävästi (vähintään 50 % pisteistä).

Kurssilla on kaksi koetta, toinen ulkoisesta laskennasta ja toinen tunnusluvuista sekä sisäisestä laskennasta.

Pistetehtävät palautetaan Omaan. Pistetehtävien tekemiseen tarvitset oppikirjaa. Pistetehtävistä saa pisteet, kun tehtävä on palautettu tehtynä Omaan ajoissa.

Oppimispäiväkirja palautetaan Omaan viimeistään viikolla 50.

Arvosanan muodostuminen:

K5 90 - 100 % kokonaispisteistä
H4 80 - 89 % kokonaispisteistä
H3 70 - 79 % kokonaispisteistä
T2 60 - 69 % kokonaispisteistä
T1 50 - 59 % kokonaispisteistä

Mikäli arvosana on lähellä kahden arvosanan rajaa, niin korottavana tekijänä voidaan huomioida opintojaksopalautteen antamista ja läsnäoloa tunneilla.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit arvosanalle 1 tyydyttävä

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit arvosanalle 3 hyvä

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit arvosanalle 5 kiitettävä

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteerit arvosanalle hyväksytty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Siirry alkuun