Mikrobiologia ja biologiaLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: KI00AB78
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
Osaamistavoitteet
Osaamistavoitteet:
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää aseptisen työskentelyn merkityksen ja hallitsee keskeiset mikrobiologiset työmenetelmät käytännössä. Opiskelija osaa eristää eri mikrobiryhmiä ja selvittää eristettyjen mikrobikantojen ominaisuuksia sekä käyttää tätä tietoa hyväksi konservointityön suunnittelussa.
Sisältö
Opintojakson keskeiset sisältökohdat ovat
mikro-organismien luokittelu, eri luokkien perusominaisuudet sekä museoiden tärkeimmät tuhoeläimet
mikrobien elintoiminnat ja kasvuun vaikuttavat tekijät
mikrobiologiset työskentelymenetelmät ja niiden soveltamista konservointityössä
tuholaisten torjunta museoissa
Keskeiset sisältöalueet:
Opintojakson tärkeimmät sisältöalueet ovat konservointikohteiden biologiset pilaantumismekanismit ja siihen liittyvät ilmiöt sekä biologisen kasvun hallinta konservointimenetelmänä.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Läsnäolo ja laboratoriotyöt 60%
Kirjalliset tehtävät 20%
Tentti 20 %
Opintojakson arviointikriteeri, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija
- osallistuu opetukseen edellytetyssä laajuudessa
- suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti
- ymmärtää opintojakson keskeiset sisällöt
Opintojakson arviointikriteeri, hyvä (3-4)
Opiskelija
- osallistuu opetukseen aktiivisesti
- suorittaa annetut tehtävät itsenäisesti osoittaen oma-aloitteisuutta
- palauttaa annetut tehtävät ajallaan
- hallitsee opintojakson sisällöt ja soveltaa oppimaansa
- kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan
Opintojakson arviointikriteeri, kiitettävä (5)
Opiskelija
- osallistuu opetukseen aktiivisesti ja itseohjautuvasti
- suorittaa annetut tehtävät itsenäisesti osoittaen oma-aloitteisuutta ja luovaa ongelmanratkaisukykyä
- palauttaa annetut tehtävät ajallaan
- osaa soveltaa opintojaksolla opetettuja asioita käytännön työhön
- kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan ja tiedon soveltamiseen