Siirry suoraan sisältöön

Tehdassuunnittelun perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00EZ31

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tehdassuunnittelun perusasiat ja ymmärtää niiden merkityksen kemian ja prosessiteollisuudelle. Hän ymmärtää eri suunnitteluvaiheessa tarvittavan tietotaidon sekä osaa määrittää prosessin teknisen ja taloudellisen suorituskyvyn.

Opiskelija oppii laatimaan layout-suunnitelmia sekä tunnistaa tehdas/putkistosuunnittelun aloittamista varten tarvittavat lähtötiedot.

Sisältö

1. Tehdassuunnittelun perusteet
2. 3D-suunnittelujärjestelmät
3. Putkistoihin liittyvä lainsäädäntö
4. Alan tärkeimmät standardit
5. Layout-suunnittelu
6. Lohko-, prosessi-, virtaus- ja PI-kaaviot
7. Prosessisuunnittelun eri vaiheet
8. Kannattavuus- ja investointilaskennan perusteet

Esitietovaatimukset

Virtaustekniikan ja lämmönsiirron perusteet
Prosessisuunnittelun perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa määritellä tai kuvata aihepiiriin liittyvät käsitteet ja ilmiöt kvalitatiivisesti ja ratkaista niihin liittyviä suoraviivaisia tehtäviä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa määritellä tai kuvata aihepiiriin liittyvät käsitteet ja ilmiöt omin sanoin; hän osaa selittää, mihin ilmiöön liittyvät kaavat perustuvat tai mitä ne tarkoittavat ilmiön kannalta; hän osaa ottaa kantaa aihepiirin tehtävien ratkaisuissa saamiensa tulosten mielekkyyteen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa mallintaa aihepiirin ilmiöitä, tapahtumia tms. mielekkäiden oletusten pohjalta sekä analysoida, arvioida ja muokata ratkaisuja ja mallia tarvittaessa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa määritellä tai kuvata aihepiiriin liittyvät käsitteet ja ilmiöt kvalitatiivisesti ja ratkaista niihin liittyviä suoraviivaisia tehtäviä.