Skip to main content

Food Manufacturing 2Laajuus (5 cr)

Code: TX00DJ64

Credits

5 op

Objective

The student knows the main features of food industry. S/he understands what are the main raw materials and the process stages (unit operations) in the production of various food products. S/he can also evaluate the sustainability of the food processes.

Content

1. Food manufacturing and sustainability in food systems.
2. Typical reactions occurring during food processing and storage.

Prerequisites

Food Manufacturing 1

Assessment criteria, satisfactory (1)

1. The student can name and explain the common food processes and their stages. S/he is able to evaluate the sustainability impacts of the manufacturing processes.
2. The student can describe the common reactions of foodstuffs that may happen during processing and storage.

Assessment criteria, good (3)

1. The student is able to explain in his / her own words what is happening in the different stages of production of food and what are the steps to be taken. The student is also able to take a stand and reflect on what a successful manufacturing process is required. He is able to evaluate food processes from a sustainable development point of view.
2. The student is able to explain in his own words the phenomena of reactions during food processing and storage.

Assessment criteria, excellent (5)

1. The student is able to see the steps of the manufacturing process as a whole. S/he is able to critically and constructively evaluate food manufacturing processes. S/he are able to choose optimum solutions in different situations. S/he is able to see processes from the point of view of sustainable development and to propose alternative ways of working.
2. The student is able to evaluate the knowledge learned and is able to critically evaluate the importance of the composition of the foodstuff, for example in terms of food preparation or storage. The student is able to draw conclusions and choices based on the composition of the food.

Assessment criteria, approved/failed

1. The student can name and explain the common food processes and their stages. S/he is able to evaluate the sustainability impacts of the manufacturing processes.
2. The student can describe the common reactions of foodstuffs that may happen during processing and storage.

Enrollment

28.11.2022 - 31.12.2022

Timing

09.01.2023 - 10.03.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Smart and Clean Solutions

Campus

Leiritie 1

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 40

Degree programmes
  • Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
  • Minna Paananen-Porkka
  • Pia-Tuulia Laine
Teacher in charge

Pia-Tuulia Laine

Groups
  • BIO21
    Bio- ja elintarviketekniikka
  • TXM21S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Objective

Opiskelija tuntee elintarviketeollisuuden erityispiirteitä ja ymmärtää, mistä raaka-aineista ja millaisilla prosesseilla elintarvikkeita valmistetaan ja mitä elintarvikemateriaalissa tapahtuu eri prosessivaiheissa. Hän osaa myös arvioida prosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
Englannin osuus 1 op.

Content

1. Elintarvikkeiden valmistusprosessit ja kestävä kehitys ruokajärjestelmässä.
2. Elintarvikkeissa valmistuksen ja varastoinnin aikana tapahtuvat tyypillisimmät reaktiot.

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

1. Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden valmistusmenetelmiä sekä arvioida valmistusprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa kuvata tyypillisimpiä elintarvikkeessa tapahtuvia reaktioita.

Assessment criteria, good (3)

1. Opiskelija osaa selittää omin sanoin, mitä elintarvikkeiden eri valmistusvaiheissa tapahtuu ja mihin kyseiset vaiheet perustuvat. Opiskelija osaa myös ottaa kantaa ja pohtia, mitä onnistuneelta valmistusprosessilta vaaditaan. Hän osaa arvioida elintarvikeprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa selittää omin sanoin, mihin ilmiöön elintarvikkeissa prosessoinnin ja varastoinnin aikana tapahtuvat reaktiot perustuvat.

Assessment criteria, excellent (5)

1. Opiskelija osaa nähdä valmistusprosessin vaiheet kokonaisuuden kannalta. Hän osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden valmistusprosesseja. Opiskelija osaa valita optimiratkaisuja erilaisissa tilanteissa. Hän osaa nähdä prosessit kestävän kehityksen näkökulmasta ja ehdottaa vaihtoehtoisia toimintatapoja.
2. Opiskelija osaa arvioida opittua tietoa ja pystyy arvioimaan kriittisesti elintarvikkeen koostumuksen merkitystä esim. elintarvikkeen valmistuksen tai säilytyksen kannalta. Opiskelija osaa tehdä päätelmiä ja valintoja elintarvikkeen koostumukseen perustuen.

Assessment criteria, approved/failed

1. Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden valmistusmenetelmiä sekä arvioida valmistusprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa kuvata tyypillisimpiä elintarvikkeessa tapahtuvia reaktioita.

Prerequisites

Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1

Enrollment

29.11.2021 - 06.01.2022

Timing

10.01.2022 - 11.03.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Smart and Clean Solutions

Campus

Leiritie 1

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
  • Minna Paananen-Porkka
  • Pia-Tuulia Laine
Teacher in charge

Arto Yli-Pentti

Groups
  • TXM20S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
  • BIO20
    Bio- ja elintarviketekniikka

Objective

Opiskelija tuntee elintarviketeollisuuden erityispiirteitä ja ymmärtää, mistä raaka-aineista ja millaisilla prosesseilla elintarvikkeita valmistetaan ja mitä elintarvikemateriaalissa tapahtuu eri prosessivaiheissa. Hän osaa myös arvioida prosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
Englannin osuus 1 op.

Content

1. Elintarvikkeiden valmistusprosessit ja kestävä kehitys ruokajärjestelmässä.
2. Elintarvikkeissa valmistuksen ja varastoinnin aikana tapahtuvat tyypillisimmät reaktiot.

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

1. Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden valmistusmenetelmiä sekä arvioida valmistusprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa kuvata tyypillisimpiä elintarvikkeessa tapahtuvia reaktioita.

Assessment criteria, good (3)

1. Opiskelija osaa selittää omin sanoin, mitä elintarvikkeiden eri valmistusvaiheissa tapahtuu ja mihin kyseiset vaiheet perustuvat. Opiskelija osaa myös ottaa kantaa ja pohtia, mitä onnistuneelta valmistusprosessilta vaaditaan. Hän osaa arvioida elintarvikeprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa selittää omin sanoin, mihin ilmiöön elintarvikkeissa prosessoinnin ja varastoinnin aikana tapahtuvat reaktiot perustuvat.

Assessment criteria, excellent (5)

1. Opiskelija osaa nähdä valmistusprosessin vaiheet kokonaisuuden kannalta. Hän osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden valmistusprosesseja. Opiskelija osaa valita optimiratkaisuja erilaisissa tilanteissa. Hän osaa nähdä prosessit kestävän kehityksen näkökulmasta ja ehdottaa vaihtoehtoisia toimintatapoja.
2. Opiskelija osaa arvioida opittua tietoa ja pystyy arvioimaan kriittisesti elintarvikkeen koostumuksen merkitystä esim. elintarvikkeen valmistuksen tai säilytyksen kannalta. Opiskelija osaa tehdä päätelmiä ja valintoja elintarvikkeen koostumukseen perustuen.

Assessment criteria, approved/failed

1. Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden valmistusmenetelmiä sekä arvioida valmistusprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa kuvata tyypillisimpiä elintarvikkeessa tapahtuvia reaktioita.

Prerequisites

Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1