ValokuvausLaajuus (5 op)
Tunnus: KX00EG57
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä sekä manipuloida valotusta. Hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Sisältö
-digitaalisen valokuvauksen perusteet; opintolinjoittain painottuvat perustiedot valokuvauksen tekniikasta ja mahdollisuuksista
-valaisun perusteet
-kuvankäsittelyn perusteet valokuvaajan näkökulmasta
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee valokuvauksen käsitteistöä ja perusteita. Hän tuntee valokuvauksen työkalut ja tekniikat.
Ilmoittautumisaika
01.11.2023 - 31.01.2024
Ajoitus
08.04.2024 - 26.04.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 25
Koulutus
- Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Mika Seppälä
Vastuuopettaja
Tiina Karhu
Ryhmät
-
KXE22S1TSTekstiilisuunnittelu
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä sekä manipuloida valotusta. Hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Sisältö
-digitaalisen valokuvauksen perusteet; opintolinjoittain painottuvat perustiedot valokuvauksen tekniikasta ja mahdollisuuksista
-valaisun perusteet
-kuvankäsittelyn perusteet valokuvaajan näkökulmasta
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee valokuvauksen käsitteistöä ja perusteita. Hän tuntee valokuvauksen työkalut ja tekniikat.
Ilmoittautumisaika
27.11.2023 - 14.01.2024
Ajoitus
29.01.2024 - 13.02.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 20
Koulutus
- Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Mika Seppälä
Vastuuopettaja
Mika Seppälä
Ryhmät
-
KXE23S1XRXR Design
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä sekä manipuloida valotusta. Hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Sisältö
-digitaalisen valokuvauksen perusteet; opintolinjoittain painottuvat perustiedot valokuvauksen tekniikasta ja mahdollisuuksista
-valaisun perusteet
-kuvankäsittelyn perusteet valokuvaajan näkökulmasta
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee valokuvauksen käsitteistöä ja perusteita. Hän tuntee valokuvauksen työkalut ja tekniikat.
Ilmoittautumisaika
01.11.2022 - 31.01.2023
Ajoitus
02.03.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Mika Seppälä
Vastuuopettaja
Tiina Karhu
Ryhmät
-
KXE21S1TSTekstiilisuunnittelu
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä sekä manipuloida valotusta. Hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Sisältö
-digitaalisen valokuvauksen perusteet; opintolinjoittain painottuvat perustiedot valokuvauksen tekniikasta ja mahdollisuuksista
-valaisun perusteet
-kuvankäsittelyn perusteet valokuvaajan näkökulmasta
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee valokuvauksen käsitteistöä ja perusteita. Hän tuntee valokuvauksen työkalut ja tekniikat.
Ilmoittautumisaika
28.11.2022 - 08.01.2023
Ajoitus
26.01.2023 - 14.02.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 20
Koulutus
- Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Mika Seppälä
Vastuuopettaja
Mika Seppälä
Ryhmät
-
KXE22S1XRXR Design
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä sekä manipuloida valotusta. Hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Sisältö
-digitaalisen valokuvauksen perusteet; opintolinjoittain painottuvat perustiedot valokuvauksen tekniikasta ja mahdollisuuksista
-valaisun perusteet
-kuvankäsittelyn perusteet valokuvaajan näkökulmasta
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee valokuvauksen käsitteistöä ja perusteita. Hän tuntee valokuvauksen työkalut ja tekniikat.
Ilmoittautumisaika
01.11.2021 - 31.01.2022
Ajoitus
08.04.2022 - 22.04.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Mika Seppälä
Vastuuopettaja
Tiina Karhu
Ryhmät
-
KXE20S1TSTekstiilisuunnittelu
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä sekä manipuloida valotusta. Hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Sisältö
-digitaalisen valokuvauksen perusteet; opintolinjoittain painottuvat perustiedot valokuvauksen tekniikasta ja mahdollisuuksista
-valaisun perusteet
-kuvankäsittelyn perusteet valokuvaajan näkökulmasta
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee valokuvauksen käsitteistöä ja perusteita. Hän tuntee valokuvauksen työkalut ja tekniikat.
Ilmoittautumisaika
01.12.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
31.01.2022 - 15.02.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 20
Koulutus
- Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Mika Seppälä
Vastuuopettaja
Markku Luotonen
Ryhmät
-
KXE21S1XRXR Design
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä sekä manipuloida valotusta. Hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Sisältö
-digitaalisen valokuvauksen perusteet; opintolinjoittain painottuvat perustiedot valokuvauksen tekniikasta ja mahdollisuuksista
-valaisun perusteet
-kuvankäsittelyn perusteet valokuvaajan näkökulmasta
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee valokuvauksen käsitteistöä ja perusteita. Hän tuntee valokuvauksen työkalut ja tekniikat.