Siirry suoraan sisältöön

Sisältö ja tuotanto 6: draamaLaajuus (5 op)

Tunnus: KM00FR16

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Hän osaa draaman ja käsikirjoittamisen erityispiirteet ja mahdollisuudet. Opiskelija osaa suunnitella käsikirjoitetun sisällön tuotantoprosessia, kuten aikataulutus, budjetointi, resurssien hallinta ja tuotannon johtaminen. Hän tietää rahoituksen ja levityksen periaatteita draamatuotannoissa. Opiskelija osaa kehitellä ja pitchata ideansa. Hän tietää miten ideasta työstetään käsikirjoitus.
Opiskelija tuntee näyttelijätyön ohjaamisen perusteet. Hän tietää ohjauksen roolin draamatuotannoissa. Hän tietää miten kestävän kehityksen periaatteet otetaan huomioon tuotannon ratkaisuja suunniteltaessa.

Sisältö

- draamakäsikirjoittaminen ja draaman rakenteen analysointi
- draamakerronta yhteiskunnallisen keskustelun välineenä
- näyttelijäntyön ja ohjauksen perusteet draama- ja käsikirjoituspohjaisissa projekteissa
- ideoiden kehittäminen ja presentaatio

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen tyydyttävästi. Opiskelija tunnistaa draamapohjaisen käsikirjoittamisen erityispiirteitä ja tietää miten ideasta työstetään käsikirjoitus. Opiskelija osaa tyydyttävästi kehitellä ja pitchata ideoita. Opiskelija tietää miten suunnitella käsikirjoitetun sisällön tuotantoprosessin eri vaiheita. Opiskelija tunnistaa rahoituksen ja levityksen periaatteita draamatuotannoissa. Opiskelija tunnistaa näyttelijätyön ohjaamisen perusteet ja ohjauksen roolin draamatuotannoissa. Opiskelija osaa yksinkertaisesti huomioida kestävän kehityksen periaatteita tuotannon ratkaisuja suunniteltaessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyvin. Opiskelija tuntee draamapohjaisen käsikirjoittamisen erityispiirteitä ja osaa työstää ideasta käsikirjoituksen. Opiskelija osaa kehitellä ja pitchata ideoita. Opiskelija osaa suunnitella käsikirjoitetun sisällön tuotantoprosessin eri vaiheita. Opiskelija tuntee rahoituksen ja levityksen periaatteita draamatuotannoissa. Opiskelija tuntee näyttelijätyön ohjaamisen perusteet ja ohjauksen roolin draamatuotannoissa. Opiskelija osaa huomioida kestävän kehityksen periaatteita tuotannon ratkaisuja suunniteltaessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen kiitettävästi. Opiskelija tuntee hyvin draamapohjaisen käsikirjoittamisen erityispiirteitä ja osaa itsenäisesti työstää ideasta käsikirjoituksen. Opiskelija osaa itsenäisesti kehitellä ja pitchata ideoita. Opiskelija osaa suunnitella monipuolisesti käsikirjoitetun sisällön tuotantoprosessin eri vaiheita. Opiskelija tuntee hyvin rahoituksen ja levityksen periaatteita draamatuotannoissa. Opiskelija tuntee hyvin näyttelijätyön ohjaamisen perusteet ja ohjauksen roolin draamatuotannoissa. Opiskelija osaa huomioida monipuolisesti kestävän kehityksen periaatteita tuotannon ratkaisuja suunniteltaessa.