Siirry suoraan sisältöön

Tekniikka ja ilmaisu 6: draamaLaajuus (5 op)

Tunnus: KM00FR13

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa audiovisuaalista kuva- ja ääni-ilmaisua draamatuotannossa. Hän soveltaa audiovisuaalisen kerronnan konventioita ja tekniikoita kuva- ja äänisuunnittelussa ja sen toteutuksessa. Opiskelija osaa draamatuotannon jälkityöprosessin. Opiskelija tuntee näyttelijätyön ohjaamisen perusteet. Hän tietää ohjauksen roolin draamatuotannoissa. Hän tietää miten työturvallisuus ja kestävän kehityksen periaatteet otetaan huomioon tuotannon ratkaisuja suunniteltaessa.

Sisältö

- draaman audiovisuaalisen kerronnan perusteet
- draamatuotannon kuva- ja äänisuunnittelu
- draamatuotannon kuva-, valo-, ja äänitekniikka
- draaman jälkituotanto ja käytänteet
- draamaelokuvan kuva- ja ääni-ilmaisun erityispiirteet
- ideoiden kehittäminen ja presentaatio
- näyttelijäntyön ja ohjauksen perusteet draama- ja käsikirjoituspohjaisissa projekteissa
- draamatuotannon työturvallisuus ja kestävät tuotantomenetelmät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää audiovisuaalisen kuva- ja ääni-ilmaisun suunnitelun ja toteutuksen draamatuotannossa. Hän soveltaa tyydyttävästi audiovisuaalisen kerronnan konventioita ja tekniikoita kuva- ja äänisuunnittelussa ja niiden toteutuksessa. Opiskelija tietää draamatuotannon jälkityöprosessin ja tuntee näyttelijätyön ohjaamisen perusteet ja ohjauksen roolin draamatuotannoissa. Hän tietää miten työturvallisuus ja kestävän kehityksen periaatteet otetaan huomioon tuotannon ratkaisuja suunniteltaessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa audiovisuaalisen kuva- ja ääni-ilmaisun suunnitelun ja toteutuksen draamatuotannossa. Hän soveltaa audiovisuaalisen kerronnan konventioita ja tekniikoita kuva- ja äänisuunnittelussa ja niiden toteutuksessa. Opiskelija osaa draamatuotannon jälkityöprosessin, näyttelijätyön ohjaamisen perusteet ja ohjauksen roolin draamatuotannoissa. Hän osaa ottaa huomioon työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet tuotannon ratkaisuja suunniteltaessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa monipuolisesti soveltaa audiovisuaalisen kuva- ja ääni-ilmaisun suunnitelua ja toteutusta draamatuotannossa. Hän soveltaa monipuolisesti audiovisuaalisen kerronnan konventioita ja tekniikoita kuva- ja äänisuunnittelussa ja niiden toteutuksessa. Opiskelija osaa monipuolisesti draamatuotannon jälkityöprosessin, näyttelijätyön ohjaamisen perusteet ja ohjauksen roolin draamatuotannoissa. Hän osaa ottaa monipuolisesti soveltaen huomioon työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet tuotannon ratkaisuja suunniteltaessa.