Siirry suoraan sisältöön

Tekniikka ja ilmaisu 3: ääniLaajuus (5 op)

Tunnus: KM00FR07

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa äänittämisen perusteet ja käyttää tuotantokohtaisesti määriteltyä äänityslaitteistoa. Hän osaa suunnitella, toteuttaa ja editoida ääntä ammattimaisesti. Hän tuntee ääni-ilmaisun, äänisuunnittelun sekä akustiikan periaatteet, ja tietää monikanavaäänen mahdollisuudet ääni-ilmaisussa. Opiskelija tuntee erilaisia ammattirooleja ja niiden vastuualueita. Hän osaa suunnitella ja aikatauluttaa omaa työtään. Hän osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Opiskelija osaa ottaa huomioon kestävän tuotantotavan periaatteet äänitys- ja jälkityöprosesseissa.

Sisältö

- äänityslaitteiston tuntemus ja käyttö erilaisissa tuotantotilanteissa
- äänenlaadun ja akustiikan perusteet
- äänieditointiohjelmistojen käyttö ja perustyökalut
- äänisuunnittelun ja äänen tuottamisen perusteet
- äänen rooli ja merkitys tarinankerronnassa ja visuaalisessa viestinnässä
- johdanto monikanavaääneen
- ryhmätyötaidot, itsensä johtaminen ja ammattiroolit
- kestävä tuotantotapa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija osaa tyydyttävästi editoida audiomateriaalia ja käyttää tuotantokohtaisesti määriteltyä äänityslaitteistoa. Hän osaa tyydyttävästi ideoida ja tuottaa ääntä kurssin aikana tehtyihin teoksiin. Hän kykenee välttävästi työskentelemään ryhmän osana.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyvin ja suorittaa tehtävät hyvin. Hän osaa suunnitella ja aikatauluttaa omaa työtään. Opiskelija osaa editoida audiomateriaalia ja käyttää tuotantokohtaisesti määriteltyä äänityslaitteistoa. Hän osaa itsenäisesti ideoida sekä tuottaa äänikerrontaa kurssin aikana tehtyihin teoksiin. Hän pystyy työskentelemään luontevasti ryhmän osana ja osaa hyvin arvioida omaa työtään.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen kiitettävästi ja suorittaa tehtävät erinomaisesti. Hän osaa suunnitella ja aikatauluttaa omaa työtään sujuvasti. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja editoida ääntä ammattimaisesti sekä soveltaa oppimaansa. Hän hallitsee ja ymmärtää äänen merkityksen tarinankerronnassa. Hän työskentelee aktiivisesti ryhmän osana ja osaa kiitettävästi arvioida omaa työtään.