Siirry suoraan sisältöön

Tekniikka ja ilmaisu 1: kuva ja valoLaajuus (5 op)

Tunnus: KM00FR05

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee monipuolisesti kamerakalustoa ja osaa käyttää niitä tarkoituksenmukaisesti. Hän osaa tehdä kuvasuunnitelman ja toteuttaa sen suunnitelman pohjalta. Opiskelija osaa kuvakerronnan perusteet ja visuaalisen tarinankerronnan suunnittelun. Hän tuntee sommittelun ja visuaalisen kielen perusteet. Opiskelijaa tuntee valaisukalustoa ja osaa hyödyntää sitä erilaisten valaistusratkaisujen toteutuksessa kuvaustilanteissa.
Opiskelija tuntee tuotannon eri toimenkuvia, osaa toimia eri ammattirooleissa käytännön kuvausprojekteissa, ja soveltaa opittuja taitoja käytännössä. Hän osaa arvioida kriittisesti omaa ja muiden kuvaus- ja valaistustyötä sekä antaa rakentavaa palautetta. Opiskelija osaa integroida kestävän tuotantotavan periaatteet kuvaustilanteisiin, minimoiden ympäristövaikutukset ja resurssien kulutuksen. Hän tuntee riskienhallintaa ja osaa noudattaa turvallisuusmääräyksiä ja -käytäntöjä kuvaustilanteissa

Sisältö

- ammattimaisen keskiraskaan kamera- ja valokaluston tuntemus ja käyttö
- kuva- ja valaisusuunnittelu erilaisiin tuotanto-olosuhteisiin
- elokuvallinen kerronta ja visuaalinen kieli
- kestävän tuotantotavan periaatteet
- kuvausten työturvallisuus
- ryhmätyötaidot ja ammattiroolit

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen tyydyttävästi. Opiskelija osaa ohjattuna käyttää audiovisuaalisen tuotannon keskiraskaita työvälineitä. Opiskelija osaa tyydyttävästi suunnitella audiovisuaalisen projektin. Opiskelija tietää keskiraskaan kaluston työturvallisen käytön erityispiirteitä, tietää kestävän tuotantotavan periaatteet sekä ryhmätyötaidot ja ammattiroolit.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyvin. Opiskelija osaa käyttää audiovisuaalisen tuotannon keskiraskaita työvälineitä. Opiskelija osaa suunnitella audiovisuaalisen projektin Opiskelija osaa keskiraskaan kaluston työturvallisen käytön erityispiirteitä, osaa kestävän tuotantotavan periaatteet sekä ryhmätyötaidot ja ammattiroolit.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen kiitettävästi. Opiskelija osaa itsenäisesti soveltaen käyttää audiovisuaalisen tuotannon keskiraskaita työvälineitä Opiskelija osaa monipuolisesti suunnitella audiovisuaalisen projektin. Opiskelija osaa monipuolisesti keskiraskaan kaluston työturvallisen käytön erityispiirteitä, kestävän tuotantotavan periaatteita sekä ryhmätyötaitoja ja ammattirooleja.