Siirry suoraan sisältöön

Ihmisen anatomia 2 ja palpaatiotaidotLaajuus (5 op)

Tunnus: SC00CI35

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa nimetä yläraajan lihakset sekä kuvata niiden sijainnin ja toiminnan nivelten liikkeissä. Hän nimeää yläraajan tärkeimmät hermot ja verisuonet. Opiskelija osaa selittää hermoimpulssin, hermo-lihasliitoksen toiminnan sekä poikkijuovaisen lihaksen supistusmekanismin. Opiskelija käyttää ammatillista terminologiaa. Opiskelija palauttaa mieleen eri kudostyyppejä ja osaa tunnustella niitä kehosta. Opiskelija osaa tunnustella ylä- ja alaraajojen pulssit. Opiskelija yhdistää anatomisen tiedon palpaatioon.

Sisältö

Yläraajan nivelet ja lihakset. Yläraajan hermot ja verisuonet. Hermoimpulssi. Poikkijuovaisen lihaksen supistumismekanismi. Ammatillinen terminologia. Kehon luiset maamerkit. Kudostyypit. Iho ja faskia. Pulssit. Kurssiin sisältyy 3 op harjoittelua.

Esitietovaatimukset

Osallistuminen anatomia 1 opintojaksoon

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää keskeisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä tekee valintoja oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija tunnistaa oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija erittelee keskeisten ja asianmukaisten ammattikäsitteiden välisiä suhteita sekä perustelee valintojaan oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija erittelee oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija erittelee ja arvioi keskeisten ja asianmukaisten ammattikäsitteiden välisiä suhteita sekä tekee valintoja vertaillen vaihtoehtoja oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija arvioi oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija käyttää keskeisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä tekee valintoja oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija tunnistaa oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.