Siirry suoraan sisältöön

Talous- ja kestävyysraportointiLaajuus (5 op)

Tunnus: LD00FS72

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, että onnistunut päätöksenteko yrityksessä vaatii laadukasta tietoa, oikeiden mittauskohteiden seuraamista sekä toimivaa raportointia. Opiskelija tunnistaa EU:n kestävyysraportointivaatimukset ja yhteydet yrityksen strategiaan, liiketoimintamalleihin sekä suorituskykymittaristoon. Opiskelija ymmärtää, että ESG-dataan perustuva kestävyysselvitys on kriittinen menestystekijä ja osa tilinpäätösraportointia. Opiskelija osaa viestiä tavoitteellisesti ja vaikuttavasti erilaisissa talousraportoinnin tilanteissa suullisesti ja kirjallisesti.

Sisältö

- Suorituskykymittarit
- Dashboard -raportit
- Kestävyysraportointi
- Vaikuttava viestintä

Esitietovaatimukset

Laskentatoimi tai vastaava osaaminen

Ensimmäisen vuoden suomen kielen ja viestinnänopinnot (Orientointi ja ammatillisen osaamisen rakentaminen ja Yritysviestintä)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.