Siirry suoraan sisältöön

VFX-TuotantoLaajuus (15 op)

Tunnus: KM00FP34

Laajuus

15 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella sisällöllisesti ja teknisesti julkaisukelpoisia liikkuvan grafiikan sisältöjä eri käyttötarkoituksiin yhdistellen animaatiota, videokuvaa sekä 2D- ja 3D-grafiikkaa. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa digitaalisia tehosteita sekä tuntee liikkuvan kuvan tuotannoissa käytettäviä kansainvälisiä standardeja, formaatteja, menetelmiä, termejä sekä työkaluja. Hän ymmärtää digitaalisten tehosteiden mahdollisuuksia kuvallisessa ilmaisussa sekä hyödyntää niitä efektien, tehosteiden tai taiteellisesti tyylitellyn kokonaisuuden luomiseksi.

Sisältö

- VFX-projektin työnkulku
- liikkuvan kuvan jälkikäsittely
- 3D-grafiikan ja -animaation jälkikäsittely
- kompositointi
- 3D-tracking
- liikkuvan kuvan syväysmenetelmät
- digitaaliset elokuvatehosteet
- alalla käytettävät standardit, formaatit, ja termit

Esitietovaatimukset

3D-Grafiikka, 3D-Animaatio, Motion Graphics -perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee liikkuvan kuvan jälkikäsittelyn ja visuaalisten efektien valmistamisen terminologian sekä hallitsee perustasolla jälkikäsittelyn ja efektien valmistamisen menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee liikkuvan kuvan jälkikäsittelyn ja visuaalisten efektien valmistamisen terminologian sekä hallitsee jälkikäsittelyn ja efektien valmistamisen menetelmät. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa työskentelyssä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee liikkuvan kuvan jälkikäsittelyn ja visuaalisten efektien valmistamisen terminologian sekä hallitsee jälkikäsittelyn ja efektien valmistamisen menetelmät. Opiskelija osaa itsenäisesti soveltaa oppimaansa sekä toteuttaa tehtävät erittäin laadukkaasti.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee liikkuvan kuvan jälkikäsittelyn ja visuaalisten efektien valmistamisen terminologian sekä hallitsee perustasolla jälkikäsittelyn ja efektien valmistamisen menetelmät.