Yrittäjyys kulttuurisektorillaLaajuus (5 op)
Tunnus: KU00EI35
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- tunnistaa yrittäjyydessä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet
- tunnistaa yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen
- perustaa yrityksen tai toimia kevytyrittäjänä
- tekijänoikeuden perusteet
- tuotteistaa omaa osaamistaan
- tehdä liiketoimintasuunnitelman
- kehittää yritystä asiakaslähtöisesti
- soveltaa yrittäjyyteen oman alansa arvoperustaa ja ammattieettisiä periaatteita
Sisältö
- Yrittäjyysekosysteemi
- Yrittäjäidentiteetti
- Yrittäjyyden aloittaminen ja päättäminen
- Tekijänoikeus
- Yrityksen kehittäminen asiakaslähtöisesti ja kehittämiseen liittyvät muutostilanteet
- Digitalisoitumisen vaikutukset yrittäjyyteen
- Yritystoiminnan etiikka
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää yritysidean, tuotteistaa sitä liiketoimintasuunnitelman avulla ja esitellä sen. Hän osaa tunnistaa yrittäjyyteen kuuluvia mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää eettiseen yritystoimintaan liittyvät mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää asiakaslähtöisen yritysidean, tuotteistaa sen liiketoiminnaksi ja esitellä sen. Hän osaa analysoida yritystoiminnan mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää menestyvään ja eettiseen yritystoimintaan liittyvät nykyhetken ja tulevaisuuden mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.
Ilmoittautumisaika
06.05.2024 - 19.05.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 31.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuuripalvelut ja musiikki
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
30 - 40
Koulutus
- Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Tytti Huhtaniska
Vastuuopettaja
Leena Björkqvist
Ryhmät
-
KXB23S1Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma päivä
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- tunnistaa yrittäjyydessä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet
- tunnistaa yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen
- perustaa yrityksen tai toimia kevytyrittäjänä
- tekijänoikeuden perusteet
- tuotteistaa omaa osaamistaan
- tehdä liiketoimintasuunnitelman
- kehittää yritystä asiakaslähtöisesti
- soveltaa yrittäjyyteen oman alansa arvoperustaa ja ammattieettisiä periaatteita
Sisältö
- Yrittäjyysekosysteemi
- Yrittäjäidentiteetti
- Yrittäjyyden aloittaminen ja päättäminen
- Tekijänoikeus
- Yrityksen kehittäminen asiakaslähtöisesti ja kehittämiseen liittyvät muutostilanteet
- Digitalisoitumisen vaikutukset yrittäjyyteen
- Yritystoiminnan etiikka
Oppimateriaalit
Opas yrittäjyyteen 2023
Uudistuva työ ja yrittäjyys –visioista toteutukseen. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisu 27/2018
Opetusmenetelmät
Luennot
Yhteistoiminnallinen oppiminen
Harjoitukset
Tentti
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
20% voi suorittaa esseillä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 op luennot
2 op tehtävät
1 op verkkotentti
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää yritysidean, tuotteistaa sitä liiketoimintasuunnitelman avulla ja esitellä sen. Hän osaa tunnistaa yrittäjyyteen kuuluvia mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää eettiseen yritystoimintaan liittyvät mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää asiakaslähtöisen yritysidean, tuotteistaa sen liiketoiminnaksi ja esitellä sen. Hän osaa analysoida yritystoiminnan mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää menestyvään ja eettiseen yritystoimintaan liittyvät nykyhetken ja tulevaisuuden mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
100% läsnäolo
Harjoitustehtävät
Tentti
Ilmoittautumisaika
02.05.2023 - 21.05.2023
Ajoitus
23.10.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuuripalvelut ja musiikki
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
30 - 40
Koulutus
- Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Tytti Huhtaniska
Vastuuopettaja
Leena Björkqvist
Ryhmät
-
KXB22S1Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma päivä
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- tunnistaa yrittäjyydessä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet
- tunnistaa yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen
- perustaa yrityksen tai toimia kevytyrittäjänä
- tekijänoikeuden perusteet
- tuotteistaa omaa osaamistaan
- tehdä liiketoimintasuunnitelman
- kehittää yritystä asiakaslähtöisesti
- soveltaa yrittäjyyteen oman alansa arvoperustaa ja ammattieettisiä periaatteita
Sisältö
- Yrittäjyysekosysteemi
- Yrittäjäidentiteetti
- Yrittäjyyden aloittaminen ja päättäminen
- Tekijänoikeus
- Yrityksen kehittäminen asiakaslähtöisesti ja kehittämiseen liittyvät muutostilanteet
- Digitalisoitumisen vaikutukset yrittäjyyteen
- Yritystoiminnan etiikka
Oppimateriaalit
Opas yrittäjyyteen 2023
Uudistuva työ ja yrittäjyys –visioista toteutukseen. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisu 27/2018
Opetusmenetelmät
Luennot
Yhteistoiminnallinen oppiminen
Harjoitukset
Tentti
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
20% voi suorittaa esseillä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
2 op luennot
2 op tehtävät
1 op verkkotentti
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää yritysidean, tuotteistaa sitä liiketoimintasuunnitelman avulla ja esitellä sen. Hän osaa tunnistaa yrittäjyyteen kuuluvia mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää eettiseen yritystoimintaan liittyvät mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää asiakaslähtöisen yritysidean, tuotteistaa sen liiketoiminnaksi ja esitellä sen. Hän osaa analysoida yritystoiminnan mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää menestyvään ja eettiseen yritystoimintaan liittyvät nykyhetken ja tulevaisuuden mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
100% läsnäolo
Harjoitustehtävät
Tentti
Ilmoittautumisaika
02.05.2022 - 15.05.2022
Ajoitus
24.10.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Kulttuuripalvelut ja musiikki
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
30 - 40
Koulutus
- Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Tytti Huhtaniska
Vastuuopettaja
Leena Björkqvist
Ryhmät
-
KXB21S1Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma päivä
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- tunnistaa yrittäjyydessä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet
- tunnistaa yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen
- perustaa yrityksen tai toimia kevytyrittäjänä
- tekijänoikeuden perusteet
- tuotteistaa omaa osaamistaan
- tehdä liiketoimintasuunnitelman
- kehittää yritystä asiakaslähtöisesti
- soveltaa yrittäjyyteen oman alansa arvoperustaa ja ammattieettisiä periaatteita
Sisältö
- Yrittäjyysekosysteemi
- Yrittäjäidentiteetti
- Yrittäjyyden aloittaminen ja päättäminen
- Tekijänoikeus
- Yrityksen kehittäminen asiakaslähtöisesti ja kehittämiseen liittyvät muutostilanteet
- Digitalisoitumisen vaikutukset yrittäjyyteen
- Yritystoiminnan etiikka
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää yritysidean, tuotteistaa sitä liiketoimintasuunnitelman avulla ja esitellä sen. Hän osaa tunnistaa yrittäjyyteen kuuluvia mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää eettiseen yritystoimintaan liittyvät mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää asiakaslähtöisen yritysidean, tuotteistaa sen liiketoiminnaksi ja esitellä sen. Hän osaa analysoida yritystoiminnan mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää menestyvään ja eettiseen yritystoimintaan liittyvät nykyhetken ja tulevaisuuden mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.