Siirry suoraan sisältöön

Hajautettu ja uusiutuva energiaLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00FN44

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää uusiutuvan energian käytön ja vaihtoehtoiset energiantuotantomenetelmät ja tuntee näihin liittyvät keskeisimmät laitteet. Opiskelija ymmärtää erilaisten energiantuotantotapojen ja energian varastoinnin merkityksen hajautetussa ja uusiutuvassa energiantuotannossa.

Sisältö

- Uusiutumaton ja uusiutuva energia ja vaihtoehtoiset energiantuotantotavat
- Hajautettu energiantuotanto
- Uusiutuvien ja vaihtoehtoisten energialähteiden hyödyntäminen ja merkitys energiantuotannolle
- Energiatehokkuus
- Energian varastointi
- Energian siirto

Esitietovaatimukset

Opiskelija hahmottaa luonnonilmiöitä ja hallitsee matemaattis-luonnontieteelliset perusvalmiudet liittyen luonnonilmiöiden laskentaan. Opiskelija tuntee termodynamiikan pääsäännöt ja ymmärtää niiden rajoitukset. Opiskelija hallitsee termodynamiikan ja virtaustekniikan perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää hajautetun energiantuotannon perusratkaisut.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tietää hajautetun energian tuotannon perusratkaisut. Opiskelija osaa uusiutuviin ja vaihtoehtoisiin energiantuotantomenetelmiin liittyvän matemaattisfysikaalisen taustan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tietää hajautetun energian tuotannon perusratkaisut. Opiskelija hallitsee uusiutuviin ja vaihtoehtoisiin energiantuotantomenetelmiin liittyvän matemaattisfysikaalisen taustan. Opiskelija ymmärtää uusiutuvien ja vaihtoehtoisten energiantuotantomenetelmien merkityksen ja pystyy hallitsemaan ne osana energiasysteemiä. Opiskelija tuntee energian varastoinnin perusperiaatteet.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tietää hajautetun energiantuotannon perusratkaisut.