Siirry suoraan sisältöön

DigitaaliteknologiaLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00FL80

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Kurssin suorittamisen jälkeen opiskelijat ymmärtävät logiikkapiirien periaatteet ja suunnittelutekniikat. He pystyvät suunnittelemaan ja analysoimaan digitaalisia porttipiirejä, mukaan lukien dekooderit ja summaimet, ja hallitsevat logiikkapiirien optimoinnin menetelmiä.

Opiskelijat ymmärtävät myös salpapiirien ja kiikkujen käsitteet sekvenssilogiikassa ja pystyvät suunnittelemaan ja analysoimaan sekvenssipiirejä. Lisäksi he pystyvät suunnittelemaan ja toteuttamaan synkronisia ja asynkronisia laskureita sekä analysoimaan ja rakentamaan siirtorekistereitä ja ymmärtävät niiden roolin tiedon säilytyksessä ja käsittelyssä.

Opiskelijat ymmärtävät myös sekvenssilogiikan komponenttien, kuten tilasiirtokoneiden (STM), summaimien ja aritmeettis-loogisten yksiköiden (ALU) toiminnan ja merkityksen, ja he tutustuvat erilaisiin mikrokontrolleriarkkitehtuureihin ja niiden ydinkomponentteihin.

Sisältö

Karnaugh’n kartta
Logiikkapiirit
Salpa- ja kiikkupiirit
Laskurit ja siirtorekisterit
Sekvenssilogiikka (Tilakoneet, summaimet, laskuyksiköt)
Johdanto mikrokontrollerin arkkitehtuuriin

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet. Opiskelija on suorittanut opintojaksossa vaadittavat oppimistehtävät minimivaatimustasolla. Hänen osaamisensa on kehittynyt siten, että hänellä on mahdollisuus suorittaa tulevat ammattiopinnot ja lopulta toimia alan työtehtävissä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät tyydyttävällä tai hyvällä tasolla. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät hyvällä tai kiitettävällä tasolla. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida alansa asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.