Siirry suoraan sisältöön

Rakennushankkeen tuotannonohjausLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00FM68

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää tuotannonohjauksen periaatteet sekä osaa soveltaa niitä tuotannon suunnitelmien laadinnassa. Opiskelija tietää työmaan eri aikataulut ja aikataulumuodot, ja osaa laatia niillä työmaan eri aikatauluja kerrotalokohteeseen. Lisäksi opiskelija tietää laadun eri näkökulmat, laadunohjauksen ja laadunvarmistuksen periaatteet sekä osaa laatia tehtäväkohtaisen laatusuunnitelman. Jakson lopussa opiskelijan odotetaan osaavan selostaa kerrostalotyömaan ajallisten ja laadullisten suunnitelmien suunnittelu- ja käyttöperiaatteet sekä soveltaa niitä tavanomaisissa kohteissa.

Sisältö

Rakennushankkeen tuotannonsuunnittelun ja -ohjauksen periaatteet
Työmaan aikataulut ja aikataulumuodot
Aikataulujen laatiminen suunnitteluperiaatteiden mukaisesti
Laadunohjauksen ja laadunvarmistuksen periaatteet
Laadun eri näkökulmat ja laatukäsitteet
Tehtäväkohtainen laatusuunnitelma
Rakennustyömaan johtaminen ja ohjaaminen tuotannonsuunnitteluun perustuen

Esitietovaatimukset

Rakentamistalouden perusteet, Tuotantotekniikan ja työnsuunnittelun perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää eri aikataulumuodot ja osaa laatia aikatauluja paikka-aikakaaviolla ja jana-aikataululla. Opiskelija osaa selostaa laadun eri osa-alueet ja ohjausmenettelyt.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tietää eri aikataulumuodot ja niiden yhteyden toisiinsa sekä osaa laatia aikatauluja paikka-aikakaaviolla ja jana-aikataululla soveltaen tuotannonohjauksen periaatteita. Opiskelija ymmärtää hyvin laadun eri osa-alueita ja ohjausmenettelyitä tuotannonhallinnassa kurssin sisällön mukaisesti

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tietää eri aikataulumuodot ja niiden yhteyden toisiinsa sekä osaa hyvin laatia aikatauluja eri aikataulumuodolla soveltaen tuotannonohjauksen periaatteita. Opiskelija ymmärtää kiitettävästi laadun eri osa-alueita ja ohjausmenettelyitä tuotannonhallinnassa kurssin sisällön mukaisesti

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaa laatia aikatauluja paikka-aikakaaviolla ja jana-aikataululla. Opiskelija tietää laadun eri osa-alueet ja ohjausmenettelyt.