BioproductsLaajuus (10 cr)
Code: TX00EC74
Credits
10 op
Objective
After completing the course, the student is familiar with the properties of different biomaterials, production techniques and possibilities of use.
The student understands the enzymatic reactions in natural raw materials. S/he knows the potential of enzymes applications and uses in most commonly used industrial and analytical cases.
During the course the student will become acquainted with new materials (such as wood-based raw materials, nanomaterials, microbial energy sources). S/he understands the potential of materials in solving environmental problems.
Content
1. Properties and uses of different biomaterials, their biological degradation and recycling
2. Use of different groups of enzymes in the food, paper, medical, textile and chemical industries and in analytics.
3. Uses of new materials in biotechnology and food production
4. Basic field-specific English vocabulary, reading, summarizing, discussing course-specific articles, presentation skills (English 2 ECTS)
Assessment criteria, satisfactory (1)
The student is able to
- demonstrate learning in the core content of the course
- use individual professional concepts correctly
- distinguish between non-theoretical and theoretical information
- act in individual professional situations as instructed
Assessment criteria, good (3)
The student is able to
- demonstrate an understanding of concepts and professional knowledge in the field
- estimate and limit the amount of information needed
- operate well in typical professional duties and contexts
Assessment criteria, excellent (5)
The student is able to
- use the concepts and knowledge of the field systematically
- evaluate and use various information sources
- apply professional information in professional assignments
- act independently and responsibly in professional contexts
Assessment criteria, approved/failed
The student is able to
- demonstrate learning in the core content of the course
- use individual professional concepts correctly
- distinguish between non-theoretical and theoretical information
- act in individual professional situations as instructed
Further information
The course contains studies of English (1 ECTS)
Enrollment
01.05.2023 - 31.05.2023
Timing
21.08.2023 - 15.12.2023
Number of ECTS credits allocated
10 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
School of Smart and Clean Solutions
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
- Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
- Minna Paananen-Porkka
- Markus Räsänen
- Marjut Haimila
Groups
-
BIO21Bio- ja elintarviketekniikka
-
TXM21S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
Objective
Opintojakson suoritettuaan opiskelija on perehtynyt erilaisten biomateriaalien ominaisuuksiin, tuotantotekniikkoihin ja käyttömahdollisuuksiin.
Opiskelija ymmärtää luonnon raaka-aineissa tapahtuvat entsyymireaktiot sekä keinot niiden estämiseksi, että vahvistamiseksi. Hän tietää entsyymien käyttömahdollisuudet ja käyttötavan yleisimmissä olemassa olevissa teollisuus- ja analyysisovelluksissa.
Opintojakson aikana opiskelija tutustuu uusiin materiaaleihin (kuten esimerkiksi puupohjaiset raaka-aineet, nanomateriaalit, mikrobiperäiset energialähteet). Hän ymmärtää materiaalien mahdollisuudet ympäristöongelmien ratkaisussa.
Content
1. Eri biomateriaalien ominaisuudet ja käyttömahdollisuudet, niiden biohajoavuus ja kierrätettävyys
2. Eri entsyymiryhmien sovellukset elintarvike-, puunjalostus lääke-, tekstiili- ja kemianteollisuudessa sekä entsyymien käyttö analytiikassa
3. Uusien materiaalien käyttömahdollisuudet biotekniikassa ja elintarviketeknologiassa
4. Alan englanninkielinen perussanasto, opintojakson aiheeseen liittyvien englanninkielisten artikkeleiden lukeminen ja tiivistäminen sekä niistä keskusteleminen, englanninkielinen esitys (Englannin osuus 2 op)
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Further information
Opintojakso sisältää englannin opintoja (1 op)
Enrollment
02.05.2022 - 12.06.2022
Timing
22.08.2022 - 16.12.2022
Number of ECTS credits allocated
10 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
School of Smart and Clean Solutions
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
- Minna Paananen-Porkka
- Hye Jung-Majanen
- Maija-Liisa Mattinen
Groups
-
TXM20S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
-
BIO20Bio- ja elintarviketekniikka
Objective
Opintojakson suoritettuaan opiskelija on perehtynyt erilaisten biomateriaalien ominaisuuksiin, tuotantotekniikkoihin ja käyttömahdollisuuksiin.
Opiskelija ymmärtää luonnon raaka-aineissa tapahtuvat entsyymireaktiot sekä keinot niiden estämiseksi, että vahvistamiseksi. Hän tietää entsyymien käyttömahdollisuudet ja käyttötavan yleisimmissä olemassa olevissa teollisuus- ja analyysisovelluksissa.
Opintojakson aikana opiskelija tutustuu uusiin materiaaleihin (kuten esimerkiksi puupohjaiset raaka-aineet, nanomateriaalit, mikrobiperäiset energialähteet). Hän ymmärtää materiaalien mahdollisuudet ympäristöongelmien ratkaisussa.
Content
1. Eri biomateriaalien ominaisuudet ja käyttömahdollisuudet, niiden biohajoavuus ja kierrätettävyys
2. Eri entsyymiryhmien sovellukset elintarvike-, puunjalostus lääke-, tekstiili- ja kemianteollisuudessa sekä entsyymien käyttö analytiikassa
3. Uusien materiaalien käyttömahdollisuudet biotekniikassa ja elintarviketeknologiassa
4. Alan englanninkielinen perussanasto, opintojakson aiheeseen liittyvien englanninkielisten artikkeleiden lukeminen ja tiivistäminen sekä niistä keskusteleminen, englanninkielinen esitys (Englannin osuus 2 op)
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Further information
Opintojakso sisältää englannin opintoja (1 op)