Tuotantotalouden perusteet ja orientointiLaajuus (5 op)
Tunnus: TX00CN48
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opintojakso antaa yleiskuvan opiskelusta ja tuotantotalouden insinöörin työtehtävistä.
Opiskelija tuntee opiskeluympäristönsä ja tuotantotalouden alan sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun keskeiset ohjeet, säännöt ja opiskelukäytänteet. Hän tuntee opetussuunnitelman rakenteen ja tietää, miten voi suunnitella omia opintojaan ja opintojen edistymistä.
Opiskelija tuntee omaan alaan liittyvät peruskäsitteet. Hänellä on kokonaisvaltainen käsitys siitä, miten teollisuus- ja teknologiayritys toimii, mitä liiketoiminta on ja mikä teollisuus- ja teknologiayrityksen menestymisessä on keskeistä. Painopiste on yrityksissä, joiden tuote (fyysinen tuote ja/tai palvelu), on teknisesti vaativa ja jotka myyvät tuotteitaan suurelta osin muille yrityksille.
Sisältö
• Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun
• Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit ja työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Ilmoittautumisaika
02.05.2023 - 20.08.2023
Ajoitus
21.08.2023 - 15.10.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
60 - 90
Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Harri Hiljanen
- Anna Sperryn
Ryhmät
-
TXQ23S1-ATuotantotalous, ryhmä A
-
TXQ23S1-BTuotantotalous, ryhmä B
Tavoitteet
Opintojakso antaa yleiskuvan opiskelusta ja tuotantotalouden insinöörin työtehtävistä.
Opiskelija tuntee opiskeluympäristönsä ja tuotantotalouden alan sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun keskeiset ohjeet, säännöt ja opiskelukäytänteet. Hän tuntee opetussuunnitelman rakenteen ja tietää, miten voi suunnitella omia opintojaan ja opintojen edistymistä.
Opiskelija tuntee omaan alaan liittyvät peruskäsitteet. Hänellä on kokonaisvaltainen käsitys siitä, miten teollisuus- ja teknologiayritys toimii, mitä liiketoiminta on ja mikä teollisuus- ja teknologiayrityksen menestymisessä on keskeistä. Painopiste on yrityksissä, joiden tuote (fyysinen tuote ja/tai palvelu), on teknisesti vaativa ja jotka myyvät tuotteitaan suurelta osin muille yrityksille.
Sisältö
• Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun
• Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit ja työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Ilmoittautumisaika
02.05.2022 - 21.08.2022
Ajoitus
22.08.2022 - 23.10.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
90 - 100
Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Harri Hiljanen
- Anna Sperryn
Ryhmät
-
TXQ22S1-ATuotantotalous, ryhmä A
-
TXQ22S1-BTuotantotalous, ryhmä B
Tavoitteet
Opintojakso antaa yleiskuvan opiskelusta ja tuotantotalouden insinöörin työtehtävistä.
Opiskelija tuntee opiskeluympäristönsä ja tuotantotalouden alan sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun keskeiset ohjeet, säännöt ja opiskelukäytänteet. Hän tuntee opetussuunnitelman rakenteen ja tietää, miten voi suunnitella omia opintojaan ja opintojen edistymistä.
Opiskelija tuntee omaan alaan liittyvät peruskäsitteet. Hänellä on kokonaisvaltainen käsitys siitä, miten teollisuus- ja teknologiayritys toimii, mitä liiketoiminta on ja mikä teollisuus- ja teknologiayrityksen menestymisessä on keskeistä. Painopiste on yrityksissä, joiden tuote (fyysinen tuote ja/tai palvelu), on teknisesti vaativa ja jotka myyvät tuotteitaan suurelta osin muille yrityksille.
Sisältö
• Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun
• Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit ja työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.