Siirry suoraan sisältöön

Pelimoottorit liikkuvan kuvan tuotannoissaLaajuus (10 op)

Tunnus: KM00FQ06

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee pelimoottoreiden ja reaaliaikaisen renderöinnin perusteet sekä tunnistaa niiden käyttötapoja- ja mahdollisuuksia erilaisissa liikkuvan grafiikan tuotannoissa ja yksinkertaisten pelillisten tai interaktiivisten sisältöjen toteutuksessa. Hän tuntee pelimoottoreilla toteutettavien tuotantojen, kuten pelien ja virtuaalituotantojen suunnitelmallisia ja sisällöllisiä vaatimuksia. Opiskelija tunnistaa erilaisia ohjelmistoja ja työkaluja, joita käytetään videopelien ja reaaliaikaisten animaatioiden tuotannossa.

Sisältö

- pelimoottoreiden toimintaperiaatteet ja käyttö
- pelimoottoreiden ja reaaliaikaisen renderöinnin mahdollisuudet liikkuvan grafiikan ja pelien toteutuksessa
- animaatioiden, 3D-sisältöjen ja 2D-grafiikan vaatimukset pelimoottoreissa
- suunnitteluprosessi, ideointi ja luonnostelu pelimoottoreilla toteutettavissa tuotannoissa
- interaktiivisuus pelimoottoreissa
- pelituotannon perusteet

Esitietovaatimukset

Bittikarttagrafiikka, 3D-Grafiikka, 3D-Animaatio, Motion Graphics -perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee pelimoottoreiden perusteita liikkuvan kuvan tuotannoissa ja tuntee alaan liittyvää terminologiaa sekä työvaiheita. Hän osaa toteuttaa liikkuvaa grafiikkaa pelimoottorilla.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee pelimoottoreiden perusteet liikkuvan kuvan tuotannoissa sekä tuntee alaan liittyvää terminologiaa ja työvaiheita. Hän tuntee pelimoottori-tuotantojen eri työvaiheita ja osaa soveltaa oppimaansa liikkuvan kuvan tuotannoissa. Hän osaa toteuttaa laadukasta liikkuvaa grafiikkaa pelimoottorilla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee pelimoottoreiden käytön liikkuvan kuvan tuotannoissa sekä osaa käyttää alan keskeistä terminologiaa. Hän hallitsee pelimoottori-tuotantojen eri työvaiheita ja osaa laadukkaasti soveltaa oppimaansa liikkuvan kuvan tuotannoissa. Hän kykenee itsenäisesti soveltamaan ja tutkimaan uusia tekniikoita harjoitustehtävien yhteydessä. Hän osaa toteuttaa korkealaatuista liikkuvaa grafiikkaa pelimoottorilla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee pelimoottoreiden perusteita liikkuvan kuvan tuotannoissa ja tuntee alaan liittyvää terminologiaa sekä työvaiheita. Hän osaa toteuttaa liikkuvaa grafiikkaa pelimoottorilla.