Siirry suoraan sisältöön

Visuaaliset käyttöliittymät ja verkkojulkaiseminenLaajuus (10 op)

Tunnus: KM00FQ53

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee käytettävyyden ja käyttöliittymäsuunnittelun keskeiset periaatteet ja osaa soveltaa niitä verkkopalvelun visuaalisen ilmeen suunnittelussa. Opiskelija osaa tunnistaa verkkopalvelun käyttäjäkokemukseen ja käytettävyyteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija tuntee verkkotypografian erityispiirteitä ja osaa tehdä perusteltuja typografisia ratkaisuja. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa verkkosivuston. Opiskelija osaa hyödyntää verkkojulkaisemisen tekniikoita ja työkaluja omissa tuotannoissaan. Opiskelija osaa ottaa suunnittelutyössään huomioon verkkopalveluiden saavutettavuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Sisältö

- verkkopalvelun visuaalinen suunnittelu
- käyttöliittymäsuunnittelu, käytettävyys ja käyttäjäkokemus
- verkkojulkaisun typografia
- verkkosivustojen toteutuksen tekniikat ja työkalut
- interaktiosuunnittelu
- saavutettavuus verkkopalveluissa

Esitietovaatimukset

Opintojaksojen graafisen suunnittelun perusteet ja tekniset valmiudet sekä typografia osaamistavoitteiden hallinta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa kuvata käyttöliittymän käytettävyyteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa suunnitella verkkosivuston visuaalista ilmettä, typografiaa ja toiminnallisuuksia tarkoituksenmukaisilla työvälineillä. Opiskelija osaa toteuttaa verkkosivun ja julkaista sen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa arvioida verkkopalvelun käytettävyyttä. Opiskelija osaa suunnitella verkkosivuston visuaalista ilmettä, typografiaa ja toiminnallisuuksia tarkoituksenmukaisilla työvälineillä ja ottaa huomioon visuaalisen käyttöliittymäsuunnittelun periaatteita omassa suunnittelutyössään. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja julkaista verkkosivuston, jonka visuaaliseen ilmeeseen ja käytettävyyteen liittyvät ratkaisut ovat suurimmaksi osaksi toimivia. Opiskelija osaa etsiä lisätietoa ongelmien ratkaisemiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa arvioida verkkopalvelun käytettävyyttä systemaattisesti ja analyyttisesti. Opiskelija osaa suunnitella verkkosivuston visuaalista ilmettä, typografiaa ja toiminnallisuuksia tarkoituksenmukaisilla työvälineillä, soveltaa visuaalisen käyttöliittymäsuunnittelun periaatteita omassa suunnittelutyössään ja perustella tekemiään ratkaisuja analyyttisesti. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa käytettävyydeltään ja visuaaliselta ilmeeltään korkealaatuisen verkkosivuston ja julkaista sen. Opiskelija osaa etsiä itsenäisesti uutta tietoa ja soveltaa oppimaansa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa kuvata käyttöliittymän käytettävyyteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa suunnitella verkkosivuston visuaalista ilmettä, typografiaa ja toiminnallisuuksia tarkoituksenmukaisilla työvälineillä. Opiskelija osaa toteuttaa verkkosivun ja julkaista sen.