Siirry suoraan sisältöön

Vaativien kohteiden ilmanvaihtotekniikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00FF77

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata erilaisia teollisuustilojen ja erikoistilojen ilmastointi-, lämmitys- ja lämmöntalteenottoratkaisuja ja niiden toiminta-, säätö- ja mitoitusperiaatteita. Opiskelija osaa mitoittaa tavanomaisen teollisuushallin ilmanvaihdon ja tavanomaisia paikallisilmanvaihtoratkaisuja. Opiskelija osaa selittää erikoistilojen ilmastointiratkaisuja ja niiden erityispiirteitä sekä etsiä niiden suunnittelussa sovellettavia standardeja ja ohjeita.

Sisältö

Teollisuustilojen sisäilmasto, tavoitetasot ja HTP-arvot, ilmavirtojen mitoitusperiaatteet, tila- ja paikallisilmastointiratkaisut ja niiden mitoitusperiaatteet, oviaukot ja ilmaverhot, tilojen lämmitys ja lämmöntalteenotto. Erikoistilojen kuten sähkötilojen, konehuoneiden, laitetilojen, keittiötilojen, arkistojen, puhdas- ja laboratoriotilojen sekä pysäköintitilojen ilmastointiratkaisut.

Esitietovaatimukset

Seuraavien opintojen sisältöjen mukainen osaaminen:

ilmanvaihtojärjestelmät
ilmastointijärjestelmät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää osan edellä kuvatuista opiskeltavista asioista ja mitoittaa ohjatusti edellä kuvattuja opiskeltuja asioita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa edellisten osaamisvaatimusten lisäksi soveltaa mitoitusperiaatteita edellä kuvattuihin, opiskeltuihin asioihin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa edellisten osaamisvaatimusten lisäksi perustella kattavasti edellä kuvattuun sisältöön liittyviä asioita ja mitoittaa itsenäisesti edellä kuvattuja opiskeltuja asioita.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa selittää osan edellä kuvatuista opiskeltavista asioista ja mitoittaa ohjatusti edellä kuvattuja opiskeltuja asioita.