Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuuden tuotantolaitosLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00FQ76

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee tulevaisuuden tuotantolaitoksen suunnittelussa tarvittavat uusimmat mallinnus- sekä tiedon visualisointijärjestelmät. Opiskelija tietää putkiluokkien ja niihin liittyvien standardien merkityksen tulevaisuuden vaatimusten mukaisessa suunnittelussa.
Opiskelija osaa ottaa huomioon putkiston ja laitteiden lämpöeristyksessä ja eristyksen asennuksessa tarvittavat tekijät ja varmistaa näin energiatehokkaan toteutuksen.
Opiskelija tietää suunnittelun aikaisia prosessiriskienhallintamenetelmiä ja pystyy niitä hyödyntäen parantamaan tuotantolaitoksen turvallista toteutusta.

Sisältö

Kurssilla käsitellään alla lueteltuja tulevaisuuden tuotantolaitoksen suunnittelutyökaluja, taitoja, ja menetelmä, joilla varmistetaan kestävän kehityksen arvojen mukainen toteutus.
1. Modernit mallinnus- ja tiedon visualisointijärjestelmät
2. Suunnittelun aikainen riskienhallinta
3. Energiatehokas teollisuuseristys
4. Putkiluokat ja niihin liittyvät standardit
5. Putkistourakointi, hankinta ja tarkastukset

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa määritellä tai kuvata aihepiiriin liittyvät käsitteet ja ilmiöt kvalitatiivisesti ja ratkaista niihin liittyviä suoraviivaisia tehtäviä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa määritellä tai kuvata aihepiiriin liittyvät käsitteet ja ilmiöt omin sanoin; hän osaa selittää, mihin ilmiöön liittyvät kaavat perustuvat tai mitä ne tarkoittavat ilmiön kannalta; hän osaa ottaa kantaa aihepiirin tehtävien ratkaisuissa saamiensa tulosten mielekkyyteen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa mallintaa aihepiirin ilmiöitä, tapahtumia tms. mielekkäiden oletusten pohjalta sekä analysoida, arvioida ja muokata ratkaisuja ja mallia tarvittaessa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

-