Skip to main content

Process Hygiene ProjectLaajuus (5 cr)

Code: TX00DL07

Credits

5 op

Objective

The student recognizes the hygienic risks and contamination sources connected with food production and other biotechnical products and understand how do avoid these risks. He or she can work aseptically and hygienically in food and pharmaceutical production. The student can create a safety management system according to the HACCP-principles.

Content

Hygienic risks connected with food production and other biotechnical products
2. Food poisoning and harmful bacteria
3. Hygiene factors in equipment and plant design
4. Self-monitoring and HACCP in industry

The project will be carried out in a project group, and the result will be documented and reported.

Prerequisites

Basics in Biosciences and/or Industrial Microbiology

Assessment criteria, satisfactory (1)

The student is able to
- search for information in diverse sources
- show that he or she has achieved the main learning objectives of the project
- find out and act according to the relevant professional safety principles in the field of application
- contribute his or her learning for the benefit of the project

Assessment criteria, good (3)

The student is able to
- use and communicate the concepts and knowledge of the field systematically and professionally
- apply his or her professional skills in different duties
- act independently in different professional situations
- plan operations with safety in mind
- act purposefully when working in groups and on the project

Assessment criteria, excellent (5)

The student is able to
- use concepts and knowledge of the field professionally
- explain and justify a course of action on the basis of research data or findings
- act in a customer-oriented way and demonstrate entrepreneurial spirit
- act responsibly, taking safety issues into consideration
- organize and manage the activities of the group and the project

Assessment criteria, approved/failed

The student is able to
- search for information in diverse sources
- show that he or she has achieved the main learning objectives of the project
- find out and act according to the relevant professional safety principles in the field of application
- contribute his or her learning for the benefit of the project

Enrollment

28.11.2022 - 31.12.2022

Timing

09.01.2023 - 10.03.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Smart and Clean Solutions

Campus

Leiritie 1

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 45

Degree programmes
  • Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
  • Carola Fortelius
Teacher in charge

Arto Yli-Pentti

Groups
  • BIO21
    Bio- ja elintarviketekniikka
  • TXM21S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Objective

Opiskelija tunnistaa elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet ja ymmärtää, mihin tekijöihin vaikuttamalla voi estää riskin syntymisen.

Opiskelija osaa itse toimia elintarvike- tai lääketuotannossa hygieenisesti ja osaa pitää huolta työympäristönsä puhtaudesta sekä osaa käyttää siivous- ja desinfiointimenetelmiä ja -aineita oikeaoppisesti.

Hän osaa laatia elintarvikeyrityksen omavalvontajärjestelmän ja tuotantolinjan turvallisuuden hallintajärjestelmän HACCP-järjestelmän mukaisesti.

Content

1, Elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet
2. Ruokamyrkytysbakteerit ja pilaajamikrobit
3. Hygienia laite- ja laitossuunnittelussa, desinfiointi, henkilökohtainen työskentelyhygienia
4. Teollisuuden omavalvontajärjestelmä ja HACCP-toimintatapa

Projekti toteutetaan projektiryhmässä ja tulokset raportoidaan.

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija osaa
- etsiä alan tietoa tietolähteistä
- osoittaa saavuttaneensa projektin perusoppimistavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
- tuoda osaamisensa ryhmän ja projektin käyttöön

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa
- soveltaa ammatillista osaamistaan eri työtehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti
- suunnitella toimintaa turvallisuus huomioiden
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä ja projektissa

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti sekä viestiä niistä ammatillisesti ja asiantuntevasti
- perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla
- toimia asiakaslähtöisesti ja yrityshenkisesti
- toimia vastuullisesti ja turvallisuus huomioiden
- organisoida oman ja projektin toimintaa

Assessment criteria, approved/failed

Opiskelija osaa
- etsiä alan tietoa tietolähteistä
- osoittaa saavuttaneensa projektin perusoppimistavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
- tuoda osaamisensa ryhmän ja projektin käyttöön

Prerequisites

Biotieteiden perusteet ja/tai Teollinen mikrobiologia

Enrollment

29.11.2021 - 06.01.2022

Timing

10.01.2022 - 06.05.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Smart and Clean Solutions

Campus

Leiritie 1

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
  • Markus Räsänen
Teacher in charge

Arto Yli-Pentti

Groups
  • TXM20S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
  • BIO20
    Bio- ja elintarviketekniikka

Objective

Opiskelija tunnistaa elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet ja ymmärtää, mihin tekijöihin vaikuttamalla voi estää riskin syntymisen.

Opiskelija osaa itse toimia elintarvike- tai lääketuotannossa hygieenisesti ja osaa pitää huolta työympäristönsä puhtaudesta sekä osaa käyttää siivous- ja desinfiointimenetelmiä ja -aineita oikeaoppisesti.

Hän osaa laatia elintarvikeyrityksen omavalvontajärjestelmän ja tuotantolinjan turvallisuuden hallintajärjestelmän HACCP-järjestelmän mukaisesti.

Content

1, Elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet
2. Ruokamyrkytysbakteerit ja pilaajamikrobit
3. Hygienia laite- ja laitossuunnittelussa, desinfiointi, henkilökohtainen työskentelyhygienia
4. Teollisuuden omavalvontajärjestelmä ja HACCP-toimintatapa

Projekti toteutetaan projektiryhmässä ja tulokset raportoidaan.

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija osaa
- etsiä alan tietoa tietolähteistä
- osoittaa saavuttaneensa projektin perusoppimistavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
- tuoda osaamisensa ryhmän ja projektin käyttöön

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa
- soveltaa ammatillista osaamistaan eri työtehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti
- suunnitella toimintaa turvallisuus huomioiden
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä ja projektissa

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti sekä viestiä niistä ammatillisesti ja asiantuntevasti
- perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla
- toimia asiakaslähtöisesti ja yrityshenkisesti
- toimia vastuullisesti ja turvallisuus huomioiden
- organisoida oman ja projektin toimintaa

Assessment criteria, approved/failed

Opiskelija osaa
- etsiä alan tietoa tietolähteistä
- osoittaa saavuttaneensa projektin perusoppimistavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
- tuoda osaamisensa ryhmän ja projektin käyttöön

Prerequisites

Biotieteiden perusteet ja/tai Teollinen mikrobiologia