Fermentation TechnologyLaajuus (5 cr)
Code: TX00DJ63
Credits
5 op
Objective
Student has understanding of general importance of fermentation technology and its role in biotechnical processes.
Student can recognize components of a fermenter, knows aseptic solutions and understands the role of limiting factors in fermentation.
Student can compare different fermenters and types of fermentations and understands the significance of measurements and control.
Student can use common formulas in fermentation processes.
Student has an overview about a laboratory scale fermenter.
Student knows basic processes in environmental biotechnology and can follow the improvements in the business.
Content
1. Significance of fermentation technology
2. Fermenter as piece of equipment
3. Different types of fermenters and fermentations
4. Calculation concerning fermentation
5. Laboratory scale fermenter
6. Environmental applications
Prerequisites
Heat Transfer and Fluid Mechanics in Food Engineering
Assessment criteria, satisfactory (1)
The student will demonstrate familiarity with the knowledge base and core content of the field and knows how to search for information in a diverse array of information sources.
Assessment criteria, good (3)
The student is able to use the concepts and knowledge of the field coherently.
The student is able to search for information and to critically evaluate sources of information.
Assessment criteria, excellent (5)
The student is able to expertly use the concepts and knowledge of the field, as well as to justify the use of information sources. The student is able to justify actions on the basis of research data or reports.
Assessment criteria, approved/failed
The student will demonstrate familiarity with the knowledge base and core content of the field and knows how to search for information in a diverse array of information sources.
Enrollment
28.11.2022 - 31.12.2022
Timing
09.01.2023 - 10.03.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
School of Smart and Clean Solutions
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
- Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
- Mikko Halsas
Teacher in charge
Arto Yli-Pentti
Groups
-
BIO21Bio- ja elintarviketekniikka
-
TXM21S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
Objective
Opiskelijalla on käsitys fermentointitekniikan yleisestä merkityksestä ja sen osuudesta bioteknisissä prosesseissa.
Opiskelija tunnistaa fermenttorin osat, tuntee aseptiset ratkaisutavat ja ymmärtää fermentointeja rajoittavien tekijöiden merkityksen.
Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään ja ymmärtää mittausten ja säädön merkityksen.
Opiskelija osaa käyttää yleisiä fermentointiin liittyviä matemaattisia kaavoja.
Opiskelijalla on käsitys laboratoriofermenttorin toiminnasta.
Opiskelija tuntee ympäristöbiotekniikan keskeisemmät prosessit ja kykenee seuraamaan ympäristöbiotekniikan kehitystä.
Content
1. Fermentointitekniikan merkitys
2. Fermenttori laitteena
3. Erilaiset fermenttorit ja fermentointitavat
4. Fermentointiin liittyvää laskentaa
5. Laboratoriofermenttori
6. Biotekniikan ympäristösovellukset
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön. Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.
Prerequisites
Bioprosessien lämmönsiirto ja virtaustekniikka
Enrollment
29.11.2021 - 06.01.2022
Timing
10.01.2022 - 11.03.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
School of Smart and Clean Solutions
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
- Markus Räsänen
Teacher in charge
Arto Yli-Pentti
Groups
-
TXM20S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
-
BIO20Bio- ja elintarviketekniikka
Objective
Opiskelijalla on käsitys fermentointitekniikan yleisestä merkityksestä ja sen osuudesta bioteknisissä prosesseissa.
Opiskelija tunnistaa fermenttorin osat, tuntee aseptiset ratkaisutavat ja ymmärtää fermentointeja rajoittavien tekijöiden merkityksen.
Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään ja ymmärtää mittausten ja säädön merkityksen.
Opiskelija osaa käyttää yleisiä fermentointiin liittyviä matemaattisia kaavoja.
Opiskelijalla on käsitys laboratoriofermenttorin toiminnasta.
Opiskelija tuntee ympäristöbiotekniikan keskeisemmät prosessit ja kykenee seuraamaan ympäristöbiotekniikan kehitystä.
Content
1. Fermentointitekniikan merkitys
2. Fermenttori laitteena
3. Erilaiset fermenttorit ja fermentointitavat
4. Fermentointiin liittyvää laskentaa
5. Laboratoriofermenttori
6. Biotekniikan ympäristösovellukset
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön. Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.
Prerequisites
Bioprosessien lämmönsiirto ja virtaustekniikka