Siirry suoraan sisältöön

Johtaminen hyvinvointipalveluiden kehittämisessäLaajuus (5 op)

Tunnus: SX00FS46

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

- Arvioida toimintaympäristön muutoksia ja ennakoida niiden vaikutuksia sosiaali- ja terveysalan työhön, työyhteisöille sekä organisaatioille huomioiden niin poliittisen, järjestelmän kuin alueellisen toiminnan tasot.
- Johtaa muutosprosesseja asiakaslähtöisesti kehitettäessä hyvinvointia edistäviä palveluja, palveluprosesseja ja erilaisia innovaatioita mahdollistaen eri toimijoiden osallistumisen.
- Johtaa kehittävällä otteella hyvinvointia edistäviä monimuotoisia palveluita huomioiden digitalisaation tuomat mahdollisuudet sekä palveluliikeyksikköä tuloksellisesti ja taloudellisesti yrittäjämäistä otetta hyödyntäen.
- Verkostoitua ja rakentaa kumppanuussuhteet hyvinvointia edistävän palvelutoiminnan kestävän menestyksen varmistamiseksi

Sisältö

-Sosiaali- ja terveysalan ajankohtaiset muutokset sekä lainsäädäntö, vaikuttavat megatrendit, poliittiset linjaukset, valtakunnallinen kehittämistyö, toimintaympäristöjen sekä alueellisten palvelujärjestelmien muutokset
-Asiakaslähtöisten palveluiden teoria ja käytäntö, palveluprosessien kehittäminen, innovaatiojärjestelmät ja innovaatiotyöskentely
-Tuloksellinen ja taloudellinen palveluiden ja palveluliiketoiminnan johtaminen, digitaaliset palvelut sekä yrittäjämäisen otteen hyödyntäminen
-Verkostoitumisen merkitys hyvinvointipalveluiden kehittämisessä ja kumppanuuksien rakentaminen palvelutoiminnassa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojakson perussisällön ja osaa soveltaa asioita käytännön johtamisessa. Hän kykenee itsenäisessä tiedon hankintaan, analyysiin ja tulkintaan kuitenkin niin, että kyvyssä soveltaa teoriaa ja käytäntöä yhteen on keskeneräisyyttä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojakson sisällön hyvin. Hän hankkii aktiivisesti tietoa, analysoi ja tulkitsee sen keskeisiä yhteyksiä. Hänellä on kyky arvioida oppimaansa ja soveltaa opittua käytännössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojakson sisällön monipuolisesti ja laajasti. Hänellä on erinomainen tarkoitusta vastaava tiedonhankinnan osaaminen ja kyky analysoida sekä käyttää hankittua osaamistaan. Hän osoittaa tekemissään ratkaisuissa itsenäisyyttä ja vastuullisuutta. Hän omaa kriittisen, tutkivan, kehittävän ja innovatiivisen näkemyksen johtamiseen ja alan tulevaisuuteen.