Siirry suoraan sisältöön

Työhyvinvointia edistävä johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: SX00FS45

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- edistää ja ennakoida työhyvinvointia vahvistavaa toimintaa työelämämuutoksessa
- vahvistaa yksilöiden, yhteisöjen ja organisaatioiden tavoitteellista ja jatkuvaa oppimista työhyvinvoinnin edistämiseksi
- arvioida ja edistää kokonaisvaltaista työhyvinvointia.

Sisältö

- Työhyvinvointia edistävän toiminnan johtaminen työelämän muutoksessa
- Oppimisen mahdollisuudet työhyvinvoinnin vahvistamisessa
- Moninaisuusjohtaminen ja -osaaminen kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin vastuullisessa edistämisessä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Asiakasymmärrys-osaaminen:
Kuntoutujan ääni kuullaan. Yleiset eettiset arvot ohjaavat toimintaa. Toimintakokonaisuuksia tuotetaan yhdistellen monimutkaisia asioita yksitahoisesti.

Muutososaaminen:
Yhteinen päämäärä sovitaan ja toiminta toteutetaan rinnakkaisena. Analysoidaan ja sovelletaan hyviä nykykäytäntöjä. Hyödynnetään olemassa olevia verkostoja. Muutosta arvioidaan toteavasti. Rakennetaan kannustava ilmapiiri.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Asiakasymmärrys-osaaminen:
Kuntoutujan osallisuus mahdollistetaan. Eettisyys ilmenee kohtaamisessa. Toimintakokonaisuuksia tuotetaan kuntoutujan kanssa yhdessä yhdyspinnoilla monitahoisesti.

Muutososaaminen:
Päämäärä rakennetaan yhdessä ja se ohjaa yhteistoimintaa. Toteutetaan hallitusti muutosprosesseja uudistaen nykykäytäntöjä. Toimintaedellytyksiä, prosessia ja tuloksia arvioidaan toimintaa ohjaavasti. Rakennetaan avoin ja luotettava ilmapiiri.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Asiakasymmärrys-osaaminen:
Kuntoutuja ymmärretään aktiivisena toimijana ja kehittäjäkumppanina. Kuntoutujan tarpeet ohjaavat yhteistä kehittämistä. Yhteinen arvoperusta määritellään suhteessa toimintaan. Ammattilaiset, kuntoutuja ja hänen läheisensä yhdessä rakentavat mielekkäitä toimintakokonaisuuksia kuntoutujan hyvinvoinnin ja toimintakyvyn vahvistamiseksi.

Muutososaaminen:
Päämäärä muodostuu yhteisessä prosessissa ja toiminta perustuu kumppanuuteen ja jaettuun ymmärrykseen. Ennakoidaan tulevaa ja luodaan uutta. Verkostot uudistuvat yhdyspintoja ylittäviksi. Arviointi toteutuu ennakoivasti ja toimintaa kehittävästi. Rakennetaan luova ja innovatiivinen ilmapiiri.