Englannin perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CB84-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2023 - 06.03.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.03.2023 - 31.05.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- Myllypurontie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Opettajat
- Mari Koski
- Opintojakso
- XX00CB84
Toteutuksella on 2 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 5 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ti 16.05.2023 klo 12:30 - 15:00 (2 t 30 min) |
Englannin perusteet XX00CB84-3006 |
Zoom
|
Ke 17.05.2023 klo 12:30 - 15:00 (2 t 30 min) |
Englannin perusteet XX00CB84-3006 |
|
Tavoitteet
Tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa kielitaitotason A2, saa valmiuksia ja motivoituu osallistumaan ammattikorkeakoulun vieraan kielen opintoihin, jotka vastaavat ammattikorkeakouluasetuksen 1129/2014 7§ mukaisia opintoja.
Sisältö
Kurssilla käydään läpi englannin kielen perussanastoa, arkipäivän kielenkäyttötilanteita ja fraaseja. Myös englannin kielen kieliopin perusteet tulevat opiskelijalle tutuksi.
Työmuodot
Lähiopetus
Etäopetus
Ohjatut harjoitukset
Suulliset harjoitukset
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kurssikirja: Eskola & Ilkkanen: Way to Go - Update Your English.Otava ( mikä tahansa painos )
Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Viimeisellä lähiopetuskerralla. Kts. päivämäärä opintojakson tiedoista.
Kansainväliset yhteydet
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135h
Sisällön jaksotus
-
Lisätietoja opiskelijoille
Opettaja: FM Mari Koski
mari.koski2@metropolia.fi
Kurssi on monimuotototeutus eli suurin osa lähiopetuskerroista pidetään verkko-opetuksena.( tentti Myllypuron kampuksella ) Tarkempi lähiopetuksen aikataulu ilmoitetaan kurssin ensimmäisellä kerralla jolloin läsnäolo on välttämätön osallistumisen varmistamiseksi.
Huomioi että kurssi on englannin alkeiskurssi, ei sovellu edistyneempien taitojen kertaamiseen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti
Oppimistehtävät
Lähiopetukseen osallistuminen (pakollinen osa kurssia)
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit arvosanalle 1 tyydyttävä
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi, ja hän pystyy kertomaan joistakin tutuista ja itselleen tärkeistä asioista käyttäen suppeaa ilmaisuvarastoa sekä ilmaisemaan muutaman lyhyen lauseen harjoitelluista aiheista. Opiskelija selviää rutiininomaisissa ja yksinkertaisissa keskusteluissa välttävästi. Opiskelija ääntää useimmat harjoitellut ilmaisut ymmärrettävästi ja hallitsee hyvin suppean perussanaston, muutaman tilannesidonnaisen ilmauksen ja peruskieliopin aineksia. Opiskelijan taito viestiä kohdekielellä ja kielialueen kulttuurin tuntemus ovat opintojakson koko sisältöön nähden suppeita.
Arviointikriteerit arvosanalle 3 hyvä
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, ja hän pystyy vaihtamaan ajatuksia tai tietoja tutuissa ja jokapäiväisissä tilanteissa sekä toisinaan ylläpitämään viestintätilannetta. Hän osaa käyttää yleisimpiä kohteliaita tervehdyksiä ja puhuttelumuotoja sekä esittää kohteliaasti esimerkiksi pyyntöjä, kutsuja, ehdotuksia ja anteeksipyyntöjä ja vastata sellaisiin. Opiskelija pystyy kertomaan jokapäiväisistä ja konkreettisista sekä itselleen tärkeistä asioista käyttäen yksinkertaisia lauseita ja konkreettista sanastoa. Opiskelija osaa helposti ennakoitavan perussanaston ja monia keskeisimpiä rakenteita sekä ymmärtää helppoja, tuttua sanastoa ja ilmaisuja sekä selkeää puhetta sisältäviä tekstejä. Opiskelijan taito viestiä kohdekielellä ja kielialueen kulttuurintuntemus ovat opintojakson koko sisältöön nähden hyvällä tasolla.
Arviointikriteerit arvosanalle 5 kiitettävä
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi, ja hän selviää kohtalaisesti monenlaisista jokapäiväisistä viestintätilanteista ja pystyy enenevässä määrin olemaan aloitteellinen viestintätilanteessa. Opiskelija osaa käyttää kieltä yksinkertaisella tavalla kaikkein keskeisimpiin tarkoituksiin, kuten tiedonvaihtoon sekä mielipiteiden ja asenteiden asianmukaiseen ilmaisemiseen. Opiskelija pystyy keskustelemaan kohteliaasti käyttäen tavanomaisia ilmauksia ja perustason viestintärutiineja. Hän tunnistaa usein ympärillään käytävän keskustelun aiheen, ymmärtää pääasiat tuttua sanastoa sisältävästä yleiskielisestä tekstistä tai hitaasta puheesta. Opiskelijan taito viestiä kohdekielellä ja kielialueen kulttuurin tuntemus ovat täysin opintojakson sisältöä vastaavalla tasolla. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän viestintätilanteissa.