Siirry suoraan sisältöön

Tutkimusvalmiudet ja -menetelmät (5 op)

Toteutuksen tunnus: L000CF98-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.04.2016 - 14.08.2016
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
16.09.2016 - 02.12.2016
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
Master's Degree Programme in Business Informatics (Tekniikan ja liikenteen ala)_old
Master's Degree Programme in Business Informatics (Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala)
Opettajat
James Collins
Vastuuopettaja
James Collins
Opintojakso
L000CF98
Toteutukselle L000CF98-3002 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija tuntee tutkimustyön keskeiset elementit ja osaa hyödyntää niitä käytännössä. Hän osaa käyttää liike-elämän tutkimushankkeissa niihin soveltuvia menetelmiä. Hän osaa hyödyntää alan kirjallisuutta ja tuottaa keräämistään aineistoista ja prosessin eri vaiheista opinnäytetyöraportiksi jalostuvan tuotoksen, joka täyttää asiantuntija- ja akateemisen viestinnän kriteerit.

Sisältö

- tutkimusetiikka ja hyvän tutkimustyön kriteerit
- tutkimusmetodologia, tutkimusstrategiat ja lähestymistavat
- laadulliset tutkimusmenetelmät
- määrälliset tutkimusmenetelmät
- toimintatutkimus
- tapaustutkimus
- tutkimusprosessi, tutkimuksellinen diskurssi
- prosessikirjoittaminen

Työmuodot

The course offers research skills and methods training at the general level (e.g. doing ‘good’ research) and at the specific level of supporting the student’s chosen thesis topic (their 'business problem').
In support of student thesis progress, the course introduces a ‘Gate Model’ in which research skills are developed in line with the stages of thesis development – For example, (1) setting out the Business Challenge, (2) Research Design (3) undertaking a Current State Analysis (4) Reviewing current knowledge and a synthesis leading to a Conceptual Framework... (There are Seven Gates in all)
Teaching is offered through traditional lectures; students engage in presentations (co-learning); and there is active learning coursework (as opposed to exams that measure what has been already learned)

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Coghlan, D. & Brannick, T. (2014) Doing Action Research in Your Own Organization. Sage: London - (earlier editions are acceptable)
https://uk.sagepub.com/en-gb/eur/doing-action-research-in-your-own-organization/book240933

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Assessment is through coursework, presentations, and early writing work on the students’ thesis topic

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit arvosanalle 1 tyydyttävä

Opiskelija on suorittanut opintojakson oppimistehtävät ja osoittanut niissä hallitsevansa opintojakson perussisällön. Soveltamisessa työelämän tilanteisiin ja/tai osaamisen jakamisessa on paljon parannettavaa.

Arviointikriteerit arvosanalle 3 hyvä

Opiskelija on suoriutunut opintojakson tehtävistä kokonaisuutena hyvin. Hän on ollut aktiivinen oppija yksilönä ja tiimissä. Opiskelija on osoittanut kirjallisuudesta, luennoilta ja muista lähteistä hankkimansa tiedon ja käytänteiden soveltamiskykyä työelämää analysoivissa ja kehittävissä tehtävissä.

Arviointikriteerit arvosanalle 5 kiitettävä

Opiskelija on suorittanut kaikki opintojakson osiot kiitettävästi. Hän on osoittanut mielenkiintoa ja motivaatiota oppia yksilönä ja tiimissä, ja hän on jakanut osaamistaan toisille. Opiskelija hallitsee opintosisällön ja soveltaa kirjallisuudesta, luennoilta ja muista lähteistä oppimaansa taitavasti työelämää analysoivissa ja kehittävissä tehtävissä.

Arviointikriteerit arvosanalle hyväksytty

Opiskelija on suorittanut opintojakson oppimistehtävät ja osoittanut niissä hallitsevansa opintojakson perussisällön. Soveltamisessa työelämän tilanteisiin ja/tai osaamisen jakamisessa on paljon parannettavaa.

Siirry alkuun