Siirry suoraan sisältöön

Alkoholijuomien perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02537-CO00BO39-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2025 - 15.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
15.09.2025 - 07.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Savonia-ammattikorkeakoulu
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 120
Opintojakso
C-02537-CO00BO39
Toteutukselle C-02537-CO00BO39-3003 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija - osaa määritellä viinin viljelyn ja valmistuksen päävaiheet sekä ymmärtää miten viinin rakenne syntyy - tuntee yleisimmät viinialueet - osaa nimetä tunnetuimpia rypäleitä ja tunnistaa rypäleiden ominaisuuksia - tuntee erilaisia väkeviä ja mietoja alkoholijuomia sekä niiden valmistustapoja - tietää oluen, siiderin ja long drink -juomien valmistuksen ja tarjoilun perusperiaatteet sekä näiden yleisimmät tyylit

Sisältö

Opintojakso antaa perustiedot viinien ja alkoholijuomien eri tyyleistä. Kokonaisuudessa perehdytään viinien valmistuksen vaiheisiin, rypälelajikkeisiin ja niiden ominaispiirteisiin sekä keskeisiin viinialueisiin. Opiskelija perehtyy viinien lisäksi väkevien alkoholijuomien eri ryhmittelyihin, valmistukseen ja tarjoiluun. Lisäksi opiskelija oppii perustiedot oluista, siidereistä ja long drink -juomista sekä näiden valmistustavat ja tarjoilutyylit. Keskeiset sisällöt: - yleistä alkoholijuomista ja historiasta - viinin viljelyn ja valmistuksen periaatteet - yleisimmät viinialueet ja tunnetuimmat rypälelajikkeet - väkevien alkoholijuomien valmistus ja tarjoilu - oluiden, siidereiden ja long drink -juomien valmistus sekä yleisimmät tyylit - eri alkoholijuomien tarjoilu

Työmuodot

Opintojakso opiskellaan itsenäisesti verkossa Moodle-oppimisympäristössä syys-joulukuussa 2025. Opintojakso alkaa 15.9.2025 ja päättyy 7.12.2025. Opintojaksolle täytyy kirjautua viimeistään 22.9.2025, jotta opintojakson voi suorittaa. Opiskelu sisältää materiaaleihin perehtymistä, oppimistehtäviä ja verkkotenttejä. Opintojakso arvioidaan pakollisten oppimistehtävien ja tenttien perusteella. Opintojaksolla on lisäksi vapaaehtoisia oppimistehtäviä. Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Tehtävät ja tentit on oltava palautettuna/tehtynä viimeistään 7.12.2025. Opintojakson arvioinnit annetaan opintojakson päättymisen jälkeen, 04.01.2026 mennessä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojaksolla käytetään oppimateriaaleina oppimisympäristössä olevia verkkoaineistoja, aiheeseen liittyviä artikkeleita, podcasteja ja videoita. Muu kirjallisuus ja materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus 5 op vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä. Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.

Arviointiasteikko

H-5

Siirry alkuun