Siirry suoraan sisältöön

Tuotantokierron ja hedelmällisyyden tunnusluvut maidontuotannossa (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00CY16-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.04.2024 - 26.06.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2024 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02472-9A00CY16
Toteutukselle C-02472-9A00CY16-3009 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija osaa kerätä tietoa maidontuotannossa käytettävien tunnuslukujen laskemista varten. Hän osaa hyödyntää keskeisiä tietolähteitä saadakseen käyttöönsä valmiiksi lasketut tunnusluvut. Hän osaa tarvittaessa muokata tietoja tai valmiita tuloksia tarvitsemaansa muotoon. Hän osaa arvioida tunnuslukujen käyttökelpoisuutta eri tarkoituksiin. Saamansa tiedon perusteella hän osaa seurata, arvioida, suunnitella ja kehittää lypsykarjatilan toimintaa eläinten tuottavuuden, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa resurssitehokkaassa ja kestävässä tuotannossa. Opiskelija pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun maidontuotannossa käytetyistä tunnusluvuista ja mittareista.

Sisältö

Hedelmällisyyden perusteet, tuotannossa ja sen seurannassa Suomessa ja kansainvälisesti käytettävät tietolähteet ja niiden hyödyntäminen, eri lähteistä kerätyt tuotannon tunnusluvut ja niiden tulkinta, tunnuslukujen yhteys tuotannollisiin ja taloudellisiin tuloksiin sekä eläinten terveyteen ja hyvinvointiin, tunnuslukujen käyttö mittareina tuotannon seurannassa ja suunnittelussa.

Työmuodot

Itsenäinen verkko-opiskelu Mahdollisuus tehtävien ohjaukseen

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Hulsen, J. (2008). Fertility: A practical guide to fertility management (2nd ed.). Roodbont. Hulsen, J., Lam, T. J. G. M., & Tirkkonen, M. (2011). Utareterveys. ProAgria Keskusten Liitto. (soveltuvin osin)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 130 h.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritetut tehtävät.

Arviointiasteikko

1-5

Siirry alkuun