Siirry suoraan sisältöön

Ostotoiminta ja materiaalien hallinta (5 op)

Toteutuksen tunnus: LC00EG77-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.05.2021 - 27.08.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2021 - 05.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Lähi- ja etäopetus
Yksikkö
(2019-2024) Liiketalous
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
englanti
Paikat
20 - 35
Koulutus
Degree Programme in International Business and Logistics
Opettajat
Suvi Moll
Mikko Kivistö
Vastuuopettaja
Suvi Moll
Ryhmät
LC19B_IB_M
Incoming DD HWR Berlin, IBMAN Marketing
LB19_H
htw Saarbrücken, Germany
LXC20_SCM
LXC20_SCM
LC19R_SCM
Incoming DD Rennes 3rd year students Supply Chain Management
Opintojakso
LC00EG77
Toteutukselle LC00EG77-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää ostojen ja hankintojen strategiset roolit. Opiskelija kykenee identifioimaan hankintojen ja materiaalien hallintaprosessit ja täyttämään niihin liittyvät velvoitteet käyttäen ERP-järjestelmää. Opiskelija kykenee suunnittelemaan ostoja, tekemään inventoinnin hallintaan liittyviä päätöksiä sekä analysoimaan toimittajien suorituskykyä.

Sisältö

- Hankinnasta maksuun -prosessi
- Ostojen kategorisointi
- Inventoinnin hallinta
- Ostot ja materiaalien hallintaprosessit ERP-järjestelmissä
- Toimittajien suorituskyky ja arviointi

Aika ja paikka

First half until mid October by MIkko Kivistö will be all on Zoom:
https://metropolia.zoom.us/j/6170665547

Learning materials will be on Moodle:
https://moodle.metropolia.fi/course/view.php?id=4172
Enrolment Key: Purchasing1

Oppimateriaalit

Benton, W. C.: Purchasing and supply chain management, McGraw-Hill Education (2014) 3rd edition or (2010) 3nd edition
Lysons K., Farrington B. : Purchasing and Supply Chain Management (2012), Prentice Hall, 8th edition
Baily, Farmer, Essop, Jones: Procurement Principles and Management (2008), Prentice Hall, Tenth edition)

Other literature to be announced during the course

Opetusmenetelmät

Learning materials will be on Moodle:
https://moodle.metropolia.fi/course/view.php?id=4172
Enrolment Key: Purchasing1

Lisätietoja opiskelijoille

Those lectures that are hold online might be recorded. Metropolia GDPR and Data Privacy policies are respected. See more information:
https://www.metropolia.fi/en/about-us/data-protection-and-gdpr

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Individual assignments 70%
Group exercise 30%

Esitietovaatimukset

Toimitusketjun hallinta tai vastaavat perusopinnot

Siirry alkuun