Siirry suoraan sisältöön

Fermentointitekniikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00DJ63-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
30.11.2020 - 06.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.01.2021 - 14.03.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Mikko Halsas
Carola Fortelius
Ryhmät
TXM19S1
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
BIO19
Bio- ja elintarviketekniikka
Opintojakso
TX00DJ63
Toteutukselle TX00DJ63-3002 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelijalla on käsitys fermentointitekniikan yleisestä merkityksestä ja sen osuudesta bioteknisissä prosesseissa.
Opiskelija tunnistaa fermenttorin osat, tuntee aseptiset ratkaisutavat ja ymmärtää fermentointeja rajoittavien tekijöiden merkityksen.
Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään ja ymmärtää mittausten ja säädön merkityksen.
Opiskelija osaa käyttää yleisiä fermentointiin liittyviä matemaattisia kaavoja.
Opiskelijalla on käsitys laboratoriofermenttorin toiminnasta.
Opiskelija tuntee ympäristöbiotekniikan keskeisemmät prosessit ja kykenee seuraamaan ympäristöbiotekniikan kehitystä.

Sisältö

1. Fermentointitekniikan merkitys
2. Fermenttori laitteena
3. Erilaiset fermenttorit ja fermentointitavat
4. Fermentointiin liittyvää laskentaa
5. Laboratoriofermenttori
6. Biotekniikan ympäristösovellukset

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön. Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Esitietovaatimukset

Bioprosessien lämmönsiirto ja virtaustekniikka

Siirry alkuun