Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1 (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00DJ58-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
03.05.2021 - 06.06.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
23.08.2021 - 24.10.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 45
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Pia-Tuulia Laine
- Ryhmät
-
TXM20S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
-
BIO20Bio- ja elintarviketekniikka
- Opintojakso
- TX00DJ58
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää, mihin eri säilöntämenetelmien teho perustuu ja hän osaa päätellä, mitä eri elintarvikemateriaaleissa voi tapahtua säilönnän aikana.
Sisältö
Elintarvikkeiden säilöntämenetelmät ja näiden menetelmien aikana elintarvikemateriaalissa tapahtuvat kemialliset, fysikaaliset ja mikrobiologiset ilmiöt.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää, mitä elintarvikkeiden eri säilöntäprosesseissa tapahtuu ja mihin eri säilöntämenetelmät perustuvat.
Opiskelija osaa ottaa kantaa, mitä onnistunut säilöntä vaatii.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden säilöntäprosesseja.
Opiskelija osaa valita optimaalisia ratkaisuja eri tilanteisiin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.