Siirry suoraan sisältöön

Tuote- ja palvelukonseptointi (5 op)

Toteutuksen tunnus: KQ00BT55-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.11.2020 - 31.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.01.2021 - 30.04.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Lähi- ja etäopetus
Yksikkö
(2019-2024) Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135 D
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettajat
Mika Ihanus
Vastuuopettaja
Merja Kosonen
Ryhmät
KXE18S1TM
Teollinen muotoilu
Opintojakso
KQ00BT55
Toteutukselle KQ00BT55-3005 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu konseptisuunnittelun periaatteisiin, toimintatapoihin ja käsitteisiin. Opiskelija ymmärtää, mitkä ovat konseptisuunnittelun hyödyt osana tuote- ja palvelukehitysprojekteissa.
Opiskelija osaa suunnitella ja dokumentoida perustellun tuote- ja/tai palvelukonseptin ja osaa esittää sen kirjallisesti, visuaalisesti ja suullisesti

Sisältö

- Konseptisuunnitelun periaatteet, käsitteet ja menetelmät
- Palveluideoiden ja -konseptien sekä niiden yksittäisten kontaktipisteiden ymmärtäminen, arviointi ja mallintaminen.
- Tuoteprosessi, palvelutuotannon prosessi ja konseptointityöpaja

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa hyvin. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman sekä presentoida sen visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet erinomaisesti. Opiskelija osaa selittää erinomaisesti konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa kiitettävästi taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa presentoida erinomaisesti tuotoksiaan visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman sekä presentoida sen erinomaisesti visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman.

Siirry alkuun