Tuote- ja palvelukonseptointi (5 op)
Toteutuksen tunnus: KQ00BT55-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.11.2020 - 31.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
11.01.2021 - 30.04.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähi- ja etäopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Media, muotoilu ja konservointi
- Toimipiste
- Hämeentie 135 D
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Muotoilun tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Mika Ihanus
- Vastuuopettaja
- Merja Kosonen
- Ryhmät
-
KXE18S1TMTeollinen muotoilu
- Opintojakso
- KQ00BT55
Tavoitteet
Opiskelija tutustuu konseptisuunnittelun periaatteisiin, toimintatapoihin ja käsitteisiin. Opiskelija ymmärtää, mitkä ovat konseptisuunnittelun hyödyt osana tuote- ja palvelukehitysprojekteissa.
Opiskelija osaa suunnitella ja dokumentoida perustellun tuote- ja/tai palvelukonseptin ja osaa esittää sen kirjallisesti, visuaalisesti ja suullisesti
Sisältö
- Konseptisuunnitelun periaatteet, käsitteet ja menetelmät
- Palveluideoiden ja -konseptien sekä niiden yksittäisten kontaktipisteiden ymmärtäminen, arviointi ja mallintaminen.
- Tuoteprosessi, palvelutuotannon prosessi ja konseptointityöpaja
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa hyvin. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman sekä presentoida sen visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet erinomaisesti. Opiskelija osaa selittää erinomaisesti konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa kiitettävästi taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa presentoida erinomaisesti tuotoksiaan visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman sekä presentoida sen erinomaisesti visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman.