Siirry suoraan sisältöön

Johdatus oppijalähtöiseen musiikkikasvatukseen, vamuka (5 op)

Toteutuksen tunnus: KX00GB90-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.05.2025 - 31.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
Ajoitus
01.08.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Lähi- ja etäopetus
Yksikkö
Kulttuuripalvelut ja musiikki
Toimipiste
Hämeentie 135 D
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Musiikin tutkinto-ohjelma
Opettajat
Sanna Vuolteenaho
Minna Lamppu
musiikki virtuaali
Hanna-Maija Aarnio
Vastuuopettaja
Minna Lamppu
Ryhmät
KXF25S1VA
Musiikin tutkinto-ohjelma, varhaisiän musiikkikasvatus ja kulttuurihyvinvointi
KXF25S1
Musiikin tutkinto-ohjelma päivä
Opintojakso
KX00GB90
Toteutukselle KX00GB90-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija kykenee tunnistamaan luovuuteen, musiikkiin ja oppimiseen liittyviä erilaisia näkemyksiä ja niiden taustalla vaikuttavia käsityksiä oppimisesta. Opiskelija kykenee ymmärtämään, että jokaisella oppijalla ja osallistujalla on yksilöllisiä tarpeita ja kykenee etsimään sopivia pedagogisia lähestymistapoja ja menetelmiä niihin vastaamiseksi. Opiskelija ymmärtää moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden lähtökohtia. Hän pyrkii hyödyntämään musiikkipedagogin osaamistaan sensitiivisesti kunkin oppijan kokemusmaailmaa sekä kielellistä ja kulttuurista moninaisuutta arvostaen.

Opiskelija pyrkii luomaan ympäristöjä, joissa kaikki voivat tuntea itsensä arvostetuiksi ja osaksi yhteisöä, riippumatta heidän taustastaan tai henkilökohtaisista piirteistään. Hän tunnistaa myös erilaisia tuen tarpeita oppimisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään teoreettista tietoa käytännön tilanteisiin, ja reflektoimaan omaa oppimistaan.

Sisältö

Oppijalähtöinen ja inklusiivinen musiikkikasvatus, yhdenvertaisuuden ja osallisuuden kysymykset. Kielitietoinen, kulttuurisensitiivinen ja moninaisuutta arvostava ohjaus ja opetus. Reflektointi yksin ja yhdessä.

Aika ja paikka

Opetus perjantaisin klo 9.00-11.15 (AS102). Tarkempi ohjelma vamukalukkarista. Opinnot alkavat yhteisellä Megapäivällä 28.8.

Oppimateriaalit

Opettajan ohjeistuksen mukaan; myös opettajan antama materiaali. Osallistuminen opetukseen, työelämäprojekteihin ja tehtäviin kunkin opiskelijan opintopolkua täydentävällä tavalla. Sisältyvät projektit, kirjallisuus ja tehtävät sovitaan syyskuussa 2025

Opetusmenetelmät

Tehtäväohjattu opetus
Ohjatut harjoitukset
Työpaja
Ryhmäohjaus
Opintokäynti

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Osallistuminen opetukseen, työelämäprojekteihin ja tehtäviin kunkin opiskelijan opintopolkua täydentävällä tavalla. Sisältyvät projektit, kirjallisuus ja tehtävät sovitaan syyskuussa 2025.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Pedagogiset sovellukset sovitaan vuosikurssivastuu-opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Johdatus oppijalähtöiseen musiikkikasvatukseen (5 op), Musiikkikasvatuksen lähtökohdat ja työtavat 1 (5 op) sekä Vuorovaikutus, ryhmäprosessit ja opetustilanteen elementit (5 op) -opintojaksot muodostavat vamukan 1. vuoden syksyn kokonaisuuden, yhteensä 15 op, josta on kontaktiopetusta n. 135 tuntia ja oman työn osuus n. 270 tuntia.

Lisätietoja opiskelijoille

Opetusta ma (13.00-15.30), to (9.00-11.15) ja pe (9.00-11.15).
Osallistuminen opetukseen, työelämäprojekteihin ja tehtäviin kunkin opiskelijan opintopolkua täydentävällä tavalla.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa ja osaa eritellä oppijalähtöisyyteen vaikuttavia tekijöitä. Hän osaa ottaa luovan toiminnan suunnittelussa huomioon jokaisen oppijan ja osallistujan yksilölliset tarpeet ja tavat olla ja oppia. Opiskelija osaa huomioida yhdenvertaisuuden periaatteita ja merkitystä ryhmätoiminnassa ja oppimisessa. Opiskelija tunnistaa ihmisten ainutlaatuisuuden, erilaisten ajattelutapojen, maailmankuvien ja elämäntarinoiden ymmärtämisen merkitystä monimuotoisen yhteisön rakentamisen ja oppimisen edellytyksenä.

Opiskelija osaa käyttää sensitiivisen pedagogiikan lähestymistapaa oppijoiden kokemusmaailman, kielellisen ja kulttuurisen taustan huomioimiseen. Hän osaa hyödyntää inklusiivisia opetusmenetelmiä, jotka edistävät yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta kaikille oppijoille.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva arviointi, perustuu läsnäoloon tunneilla
Oppimispäiväkirja
Portfolio
Essee

Esitietovaatimukset

Ei esitietovaatimuksia.

Siirry alkuun