Siirry suoraan sisältöön

Esitystekniikan sähkötekniikka (2 op)

Toteutuksen tunnus: KM00GE88-3001

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
26.02.2025 - 31.12.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135 D
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 60
Koulutus
Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma
Vastuuopettaja
Timo Hiekkanen
Opintojakso
KM00GE88
Toteutukselle KM00GE88-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää sähköntuotannon ja siirron perusperiaatteet. Hän osaa laskea yksinkertaisia teho, virta ja impedanssilaskuja tasavirta- ja vaihtovirtapiirissä. Opiskelija ymmärtää kuinka rakennusten sähkön jakelu on yleensä toteutettu ja hän osaa liittyä siihen esitystekniikan laitteilla ja järjestelmillä toimivasti ja turvallisesti. Opiskelija osaa etsiä ja laskea esitystekniikan laitteiden tehotarpeet ja suunnitella esitystekniikan sähkönjakelun yksinkertaisissa käyttötilanteissa.

Sisältö

Esitystekniikan sähkötekniikkaa on itsenäisesti suoritettava kurssi sähkötekniikan perusteista ja sovelluksista esitys- ja teatteritekniikan ammattialalla. Sähkön perussuureiden ja fysikaalisen perustan opiskelun lisäksi kurssilla lasketaan sähköisiä kuormia ja perehdytään sähkötehovaatimuksiin ammattialan laitteissa. Kurssilla sovelletaan sähkötekniikan perusteita esitystekniikan kontekstissa, joten se on erityisen suositeltava ammattialan opiskelijoille tai jo alalla työskenteleville henkilöille.

Oppimateriaalit

Materiaalit julkaistaan opppimisalustalla (Moodle)

Opetusmenetelmät

Itseopiskelu
Verkkotehtävät

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssitehtävät on palautettava arviointia edeltävän kuukauden viimeiseen päivään mennessä. Esimerkiksi, jos kaikki kurssitehtävät ovat palautettu 31.1., kurssi arvioidaan 15.2. mennessä, poikkeuksena heinä-elokuu, jolloin kurssia ei arvioida.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojaksolla ei ole aikaan sidottuja luentoja. Opintojakson suoritus perustuu itseopiskelumateriaaleihin ja tehtäväsarjoihin, jotka opiskelija voi suorittaa omaan tahtiinsa.

Kurssin opintopistemäärä on kaksi opintopistettä. Laskennallisesti yhden opintopisteen suorittaminen edellyttää 27 tuntia työtä. Opintojakson kokonaistuntimäärä on tämän laskelman mukaan 54 tuntia. Työmäärämitoitus on ohjeellinen ja suuntaa antava opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamiseksi ja arvosanaan 3/5 tarvittava keskimääräinen työmäärä. Opiskelijan aiemmasta osaamis- ja kokemustaustasta riippuen työmäärä voi olla vähemmän tai enemmän. Opintojaksossa hankittua osaamista arvioidaan tehtävien ja muiden suoritteiden kautta, ei tehtyjen tuntien määrällä.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa laskea yksinkertaisia sähkötekniikan laskuja ja ymmärtää niiden yhteyden esitystekniikan toimintaan. Hän osaa etsiä tiedot laitteen sähköteknisistä ominaisuuksista ja osaa laskea millaiseen sähköryhmään laitteen voi kytkeä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa laskea sähkötekniikan laskuja ja ymmärtää niiden yhteyden esitystekniikan toimintaan. Hän osaa etsiä tiedot laitteiden sähköteknisistä ominaisuuksista ja laskea kuinka laitteet voidaan liittää toimivasti ja turvallisesti rakennuksen sähköverkkoon. Hän osaa reflektoida omaa osaamistaan ja oppimistaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa laskea haastaviakin sähkötekniikan laskuja ja ymmärtää niiden yhteyden esitystekniikan toimintaan. Hän osaa etsiä tiedot laitteiden sähköteknisistä ominaisuuksista ja laskea kuinka laitteet voidaan liittää toimivasti ja turvallisesti rakennuksen sähköverkkoon. Opiskelija etsii oma-aloitteisesti lisätietoa ja osaa reflektoida omaa oppimistaan yksityiskohtaisesti. Hän tuntee omat vahvuutensa ja heikkoutensa kurssin aihealueen sisällä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa laskea yksinkertaisia sähkötekniikan laskuja ja ymmärtää niiden yhteyden esitystekniikan toimintaan. Hän osaa etsiä tiedot laitteen sähköteknisistä ominaisuuksista ja osaa laskea millaiseen sähköryhmään laitteen voi kytkeä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtäväsarjat 80%
Reflektio 20%

Esitietovaatimukset

Kurssin suorittamiseen tarvitset matemaattisia valmiuksia (peruslaskutoimitukset, trigonometria ja yhtälönratkaisu) ja oppimista helpottaa, jos sinulla on ainakin jonkin verran käyttökokemuksia esitystekniikan sähkölaitteista.

Siirry alkuun