Toimitusketjun hallinta (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00CN52-3012
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.12.2024 - 12.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
13.01.2025 - 16.03.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) ICT ja tuotantotalous
- Toimipiste
- Karaportti 2
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 80 - 90
- Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Jarmo Toivanen
- Ryhmät
-
TXQ24S2Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma, monimuoto-opinnot
-
TXQ24S2PTuotantotalous, monimuoto-opinnot, avoin amk väyläopiskelijat
- Opintojakso
- TX00CN52
Toteutuksella on 7 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 21 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 13.01.2025 klo 17:00 - 20:00 (3 t 0 min) |
Toimitusketjun hallinta TX00CN52-3012 |
Online
|
Ma 20.01.2025 klo 17:00 - 20:00 (3 t 0 min) |
Toimitusketjun hallinta TX00CN52-3012 |
Online
|
Ma 27.01.2025 klo 17:00 - 20:00 (3 t 0 min) |
Toimitusketjun hallinta TX00CN52-3012 |
Online
|
Ma 03.02.2025 klo 17:00 - 20:00 (3 t 0 min) |
Toimitusketjun hallinta TX00CN52-3012 |
Online
|
Ma 24.02.2025 klo 17:00 - 20:00 (3 t 0 min) |
Toimitusketjun hallinta TX00CN52-3012 |
Online
|
Ma 03.03.2025 klo 17:00 - 20:00 (3 t 0 min) |
Toimitusketjun hallinta TX00CN52-3012 |
Online
|
Ma 10.03.2025 klo 17:00 - 20:00 (3 t 0 min) |
Toimitusketjun hallinta TX00CN52-3012 |
KME659
Oppimistila
|
Tavoitteet
Opintojakson tavoitteena on auttaa opiskelijaa ymmärtämään nykyaikaisen toimitusketjun ja -verkoston toimintaperiaatteet sekä niiden merkitys yrityksen liiketoimintaan ja kilpailukykyyn markkinoilla. Opintojaksolla käsitellään myös tuotannonohjaus eli miten tuotteet ja niihin liittyvä informaatio liikkuvat yrityksen sisällä.
Opintojakson käytyään, opiskelijan ymmärtää myös miten tietojärjestelmät tukevat yrityksen tavara- ja tietovirtojen hallintaa.
Tavoitteena on hallita toimitusketjuun ja tuotannonohjaukseen liittyvät peruskäsitteet, prosessit, virrat sekä tuntea toimitusketjun hallinnan menetelmiä ja teorioita.
Sisältö
Toimitusketju strategisena valintana (tilaus-toimitusketjun käsitteet, prosessit ja virrat, toimittajien hallinta ja asiakkaiden sekä kysynnän hallinta). Tilaus-toimitusketjun suunnittelu ja ohjaus, materiaalin
ja tiedon hallinta. Toimitusketjun johtaminen (laatu- ja ympäristöjohtaminen, prosessiajattelu ja –johtaminen)
Tuotannonohjaus (tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus)
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.