Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys kulttuurisektorilla (5 op)

Toteutuksen tunnus: KU00EI35-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
06.05.2024 - 31.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.10.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2019-2024) Kulttuuripalvelut ja musiikki
Toimipiste
Hämeentie 135 D
Opetuskielet
suomi
Paikat
30 - 40
Koulutus
Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma
Opettajat
Tytti Huhtaniska
Vastuuopettaja
Leena Björkqvist
Ryhmät
KXB23S1
Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma päivä
Opintojakso
KU00EI35

Toteutuksella on 12 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 43 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ke 23.10.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
ZOOM
Pe 01.11.2024 klo 09:15 - 12:00
(2 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla VERKKOTENTTI
Ma 04.11.2024 klo 09:15 - 12:00
(2 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR304 Oppimistila Venue
Ti 05.11.2024 klo 09:15 - 12:00
(2 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR304 Oppimistila Venue
Ti 12.11.2024 klo 09:15 - 12:00
(2 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR302 Digitila Konehuone
Ke 13.11.2024 klo 09:15 - 16:00
(6 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR342 Oppimistila Konsepti
Ma 18.11.2024 klo 09:15 - 12:00
(2 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR304 Oppimistila Venue
Ti 19.11.2024 klo 09:15 - 16:00
(6 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR304 Oppimistila Venue
Ma 25.11.2024 klo 09:15 - 12:00
(2 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR304 Oppimistila Venue
Ti 26.11.2024 klo 09:15 - 12:00
(2 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR304 Oppimistila Venue
Ti 03.12.2024 klo 10:00 - 15:00
(5 t 0 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR342 Oppimistila Konsepti
Ke 11.12.2024 klo 09:15 - 12:00
(2 t 45 min)
Yrittäjyys kulttuurisektorilla KU00EI35-3004
AR302 Digitila Konehuone
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- tunnistaa yrittäjyydessä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet
- tunnistaa yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen
- perustaa yrityksen tai toimia kevytyrittäjänä
- tekijänoikeuden perusteet
- tuotteistaa omaa osaamistaan
- tehdä liiketoimintasuunnitelman
- kehittää yritystä asiakaslähtöisesti
- soveltaa yrittäjyyteen oman alansa arvoperustaa ja ammattieettisiä periaatteita

Sisältö

- Yrittäjyysekosysteemi
- Yrittäjäidentiteetti
- Yrittäjyyden aloittaminen ja päättäminen
- Tekijänoikeus
- Yrityksen kehittäminen asiakaslähtöisesti ja kehittämiseen liittyvät muutostilanteet
- Digitalisoitumisen vaikutukset yrittäjyyteen
- Yritystoiminnan etiikka

Aika ja paikka

-

Oppimateriaalit

Opas yrittäjyyteen 2024
Tilannekuva luovien alojen ja tapahtuma-alan liiketoiminnasta. Business Finland. 2023
Luovan talouden tiekartta. TEM. 2020

Opetusmenetelmät

Luennot
Yhteistoiminnallinen oppiminen
Harjoitukset
Tentti

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

20% voi suorittaa esseillä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

2 op luennot
2 op tehtävät
1 op verkkotentti

Sisällön jaksotus

-

Lisätietoja opiskelijoille

-

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää yritysidean, tuotteistaa sitä liiketoimintasuunnitelman avulla ja esitellä sen. Hän osaa tunnistaa yrittäjyyteen kuuluvia mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää eettiseen yritystoimintaan liittyvät mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat on yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän osaa kehittää asiakaslähtöisen yritysidean, tuotteistaa sen liiketoiminnaksi ja esitellä sen. Hän osaa analysoida yritystoiminnan mahdollisuuksia ja riskejä. Hän ymmärtää menestyvään ja eettiseen yritystoimintaan liittyvät nykyhetken ja tulevaisuuden mahdollisuudet ja haasteet. Opiskelija osaa hakea itsenäisesti yrittäjyyteen liittyvää tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa määritellä yrittäjän toiminnan osana laajempaa yhteiskunnan ekosysteemiä. Hän osaa kuvata mitä ovat yrittäjänä tarvittavat tiedot, taidot ja ominaisuudet. Hän ymmärtää mitä tarkoitetaan eettisellä yritystoiminnalla. Hän osaa tehdä yksinkertaisen liiketoimintasuunnitelman ja esitellä sen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

100% läsnäolo
Harjoitustehtävät
Tentti

Siirry alkuun