Proteiinien biotekninen tuotto ja puhdistus (10 op)
Toteutuksen tunnus: TX00BQ33-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
29.11.2021 - 06.01.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
10.01.2022 - 11.03.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Toimipiste
- Leiritie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 38
- Koulutus
- Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Jarmo Palm
- Tiina Soininen
- Ryhmät
-
TXS19S1Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma päivä
- Opintojakso
- TX00BQ33
Tavoitteet
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa proteiinintuoton DNA-molekyylistä puhdistetuksi ja analysoiduksi lopputuotteeksi.
Sisältö
- kloonaus ja proteiinituotto
- soluviljelytekniikka
- proteiinipuhdistusmenetelmät: saostus, kromatografiset ja elektroforeettiset tekniikat
- yhdistelmätekniikoiden hyödyntäminen lopputuotteen karakterisoinnissa
Oppimateriaalit
Luennot
Muu tunneilla määritelty kirjallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot
Opintotehtävät
Laboratoriotyöt
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Proteiinituotto ja puhdistus -projektiviikko (vko 3 / vko 4)
Soluviljelyn laboratoriotyöt, 2x vko
Sisällön jaksotus
Proteiinien tuotto ja karakterisointi
Soluviljely
Lisätietoja opiskelijoille
Proteiinien tuotto ja karakterisointi / Tiina Soininen
Soluviljely / Jarmo Palm
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa:
- soveltaa alan tietoperustaa tilanteen mukaisesti
- etsiä tietoa ja perustella tietolähteiden käytön
- osoittaa saavuttaneensa ydinosaamisen tavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa:
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa sujuvasti ja laaja-alaisesti
- arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä ja tutkimustietoa
- toimia monipuolisissa tilanteissa
- toimia työtehtävissä vastuullisesti turvallisuus huomioiden
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa:
- käyttää teorian ja ammattialan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti ja yhdistää niitä kokonaisuuksiksi
- soveltaa ammatillista osaamistaan
- ottaa vastuun kokonaisuudesta
- toimia tavoitteellisesti itseään ja ryhmää kehittäen
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa:
- soveltaa alan tietoperustaa tilanteen mukaisesti
- etsiä tietoa ja perustella tietolähteiden käytön
- osoittaa saavuttaneensa ydinosaamisen tavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Proteiinien tuotto ja karakterisointi 60%
Soluviljely 40%
Esitietovaatimukset
Biokemiallinen analytiikka (opintokokonaisuus)