Musiikin ilmiöt ajassa, vamuka 2.vsk & tektuo 3. vsk (5 op)
Toteutuksen tunnus: KX00ED45-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.05.2022 - 20.05.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.09.2022 - 16.12.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähi- ja etäopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Musiikin tiimi
- Toimipiste
- Musiikki
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 50
- Koulutus
- Musiikin tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Johanna Talasniemi
- Vastuuopettaja
- Johanna Talasniemi
- Ryhmät
-
KXF21S1Musiikin tutkinto-ohjelma päivä
- Opintojakso
- KX00ED45
Tavoitteet
Opiskelija osaa etsiä, valita ja käyttää monipuolisesti musiikkia erilaisissa tehtävissään, erilaisisissa tilanteissa ja erilaisiin tarpeisiin vastaten. Musiikin ilmiöiden tunnistaminen historiallisina jatkumoina yli genrerajojen ja niiden kytkeminen ajankohtaisiin ilmiöihin tukee opiskelijan ammatillista kasvua aktiiviseksi tulevaisuuden toimijaksi. Opiskelija kehittää historiallista ja lähdekriittistä ajatteluaan, yhteistyötaitoja ja ohjelmiston tuntemustaan sekä valmiuksiaan perustella kirjallisesti ja suullisesti omia näkemyksiään vuorovaikutuksessa muiden kanssa.
Sisältö
Musiikin ilmiöiden, kuten soinnin, rytmin ja ajan, rakenteen, esittämisen ja kuuntelemisen sekä niiden muuttumisen tarkastelua sekä menneisyydessä että nykyhetkessä. Musiikin muutostrendien analysointia eri aikoina ja eri genreissä.
Aika ja paikka
Opetus toteutuu hybridimuodossa ja sisältää lähiopetusta, etäopetusta sekä itsenäistä, ajasta ja paikasta riippumatonta työskentelyä. Lähi- ja etäopetus toteutuu maanantaisin klo 9-12 välillä, ajanjaksolla 5.9.-12.12. Oppimistilana on pääosin Soivan AS522. Varaa kaikki maanantaiaamupäivät tämän opintojakson työskentelyyn. Opetuksen tarkempi aikataulu ilmoitetaan viimeistään opetuksen alkaessa.
Oppimateriaalit
Oppimateriaaleja annetaan tehtävien yhteydessä. Tehtäviin sisältyy myös itsenäistä tiedonhankintaa.
Opetusmenetelmät
Opetus koostuu lähiopetuksesta ja itsenäisesti Moodlen työtilassa suoritettavista tehtävistä. Tehtäviin sisältyy myös keskustelua, kommentointia ja itsearviointia.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Tehtävien tekemiseen kannattaa sekä suunnitella että varata aikaa ja työstäminen kannattaa aloittaa kurssin alusta alkaen. Ajankäyttö on suunniteltu mitoituksella 1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä, syksyn aikana laskennallisesti yhteensä 135 tuntia opiskelijan työtä, laskennallisesti siis noin 10 tuntia viikossa. Todennäköisesti aivan niin paljon aikaa suoritukseen ei kulu, mutta aikaa työskentelyyn kannattaa varata säännöllisesti.
Lisätietoja opiskelijoille
Tehtäviin sisältyy itsearviointia ja loppupohdinta, jotka toimivat myös palautteen kanavina.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa tunnistaa eri aikojen ja genrejen musiikista keskeisiä muutostrendejä ja ilmiöitä sekä hyödyntää musiikillista kulttuuriperintöä luovasti omassa ammatillisessa toiminnassaan. Opiskelija osaa toimia annetun aikataulun puitteissa, perustella näkemyksiään vuorovaikutustilanteissa ja löytää muiden kuvauksista itselleen uusia näkökulmia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suoritus koostuu itsenäisistä tehtävistä sekä läsnäolosta opetuksessa tai läsnäoloa korvaavista tehtävistä.
Esitietovaatimukset
Ei esitietovaatimuksia.