Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikkeiden valmistustekniikka (6op)

Opintojakson tunnus: TF00AA90

Opintojakson perustiedot


Laajuus
6 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee Suomalaisen elintarviketeollisuuden erityispiirteitä ja ymmärtää, mistä raaka-aineista ja millaisilla prosesseilla elintarvikkeet valmistetaan ja mitä elintarvikemateriaalissa tapahtuu eri prosessivaiheissa.

Sisältö

1. Elintarvikkeiden valmistusprosessit elintarvikeryhmittäin (kuten maito- ja maitovalmisteet, liha ja kala, vilja- ja viljavalmisteet, valmisruoka, kasvikset, ravintorasvat, juomat ja makeiset). Lisäaineet (kuten emulgointiaineet, stabilointiaineet ja värit).

Esitietovaatimukset

Mikrobiologia
Elintarvikekemia ja -analytiikka

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1. Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimmät elintarvikkeiden valmistusmenetelmät ja niiden vaiheet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

1. Opiskelija osaa selittää omin sanoin, mitä elintarvikkeiden eri valmistusvaiheissa tapahtuu ja mihin kyseiset vaiheet perustuvat. Opiskelija osaa myös ottaa kantaa ja pohdiskella, mitä onnistuneelta valmistusprosessilta vaaditaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

1. Opiskelija osaa nähdä valmistusprosessin vaiheet kokonaisuuden kannalta. Hän osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti erilaisia elintarvikkeiden valmistusprosesseja. Opiskelija osaa valita optimiratkaisuja erilaisissa tilanteissa.

Siirry alkuun