Korroosion ja kulumisen estäminenLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TX00GI59
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Metropolia
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa selittää eri korroosiomekanismit ja niiden vaikutukset eri materiaaleihin, soveltaa eri korroosionestomenetelmiä ja arvioida niiden tehokkuutta käytännössä, sekä valita sopivimmat menetelmät ja raaka-aineet kestävän kehityksen näkökulmasta. Opiskelija osaa arvioida kulumisen hallinnan soveltuvuutta eri sovelluksiin, analysoida tapaustutkimuksia ja soveltaa opittuja menetelmiä teollisiin ratkaisuihin, sekä kehittää ratkaisuja korroosion ja kulumisen hallintaan tuotteiden kestävyyden ja ekologisuuden parantamiseksi.
Sisältö
• Korroosion mekanismit ja tyypit
• Korroosionesto ja -hallintatekniikat sekä niiden vaikutukset kestävään kehitykseen
• Maalausjärjestelmät ja maalaustyön toteutus
• Kulumismekanismit ja kulumisen estäminen
• Käytännön sovellukset ja Case-tutkimukset
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen työelämässä ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.