Health, Safety, Quality and Environmental Responsibility (5 ECTS)
Code: TX00EX35-3003
General information
- Enrollment
- 02.12.2024 - 31.12.2024
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 13.01.2025 - 14.03.2025
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 ECTS
- Mode of delivery
- On-campus
- Campus
- Leiritie 1
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Biotechnology and Chemical Engineering
- Teachers
- Marjut Haimila
- Pia-Tuulia Laine
- Groups
-
TXM23S1ABio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
- Course
- TX00EX35
Implementation has 19 reservations. Total duration of reservations is 50 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Mon 13.01.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Tue 14.01.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Thu 16.01.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Mon 20.01.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Tue 21.01.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Thu 23.01.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Mon 27.01.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Tue 28.01.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Thu 30.01.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Mon 03.02.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Tue 04.02.2025 time 09:30 - 12:30 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA238.2
Oppimistila
|
Thu 06.02.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Mon 10.02.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Tue 11.02.2025 time 09:30 - 12:30 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA124
Oppimistila
|
Thu 13.02.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Mon 24.02.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Tue 25.02.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Thu 27.02.2025 time 08:00 - 11:00 (3 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMA119
Oppimistila
|
Mon 03.03.2025 time 14:00 - 16:00 (2 h 0 min) |
Terveys, turvallisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus TX00EX35-3003 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Learning outcomes
1. The student is familiar with legislation relating to safety at work. S/He knows the obligations of legislation in the joint workplace.
2. The student knows the load factors associated with the work. The student is familiar with the methods of developing well-being at work.
3. The student understands the importance of quality culture at work. S/he also knows the most common quality standards in different fields (Food and Chemistry).
4. The student is able to assess the environmental impact of production. The student understands what environmental management means in a company. S/he also knows environmental management standards (e.g. ISO 14 000).
Content
1. Industrial safety
2. Well-being at work. Psychical and physical load factors of work. Occupational diseases.
3. Workplace quality culture. Quality standards.
4. Environmental aspects of production
Teaching methods
Luennot
Paneelikeskustelut (5 kpl)
Pistokokeet (6 kpl)
Ryhmätehtävät (5 kpl)
Itsenäinen opiskelu
Location and time
Myyrmäen kampuksella ajalla 13.1 - 3.3.2025
Learning materials and recommended literature
Luentomateriaalit
Työturvakeskuksen ja työterveyslaitoksen materiaaleja
Lainsäädäntö
Alternative completion methods of implementation
-
Internship and working life connections
Tehtävänannot työelämälähtöisiä
Exam dates and retake possibilities
Pistokokeet viikottain (viikoilla 4 - 9),
Yhden pistokokeen (koko tenttialueelta) voi uusia 3.3.2025
International connections
-
Student workload
Työkuorma jaottuu seitsemälle viikolle.
Content scheduling
Ajantasainen kurssisuunnitelma nähtävissä OMAn etusivulla (oikea yläkulma). Julkaistaan kurssin ensimmäisellä kerralla ma 13.1.
Further information for students
Kurssin aloitustilaisuus pidetään ma 13.1 klo 14 - 16 MMB301 -auditoriossa. Tällöin on tärkeä olla paikalla, sillä silloin esitellään kurssi, kurssin suoritustapa ja arviointiperusteet.
Assessment methods and criteria
Painotus (pisteet)
60 Pistokokeet
25 Osallistumisaktiivisuus paneelikeskusteluun (Vertaisarviointi)
10 Kemikaaliturvallisuustehtävä
5 OMAn palaute (yli 80 % osallistujista antaa kurssipalautteen)
* Jokaisen ryhmän tulee palauttaa myös paneelikeskustelutehtävä ennen paneelin alkua.
Kurssin läpipääsyyn vaaditaan 50 p.
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
The student is able to
- demonstrate learning in the core content of the course
- use individual professional concepts correctly
- distinguish between non-theoretical and theoretical information
- act in individual professional situations as instructed
Assessment criteria, good (3)
The student is able to
- demonstrate an understanding of concepts and professional knowledge in the field
- estimate and limit the amount of information needed
- operate well in typical professional duties and contexts
Assessment criteria, excellent (5)
The student is able to
- use the concepts and knowledge of the field systematically
- evaluate and use various information sources
- apply professional information in professional assignments
- act independently and responsibly in professional contexts