Siirry suoraan sisältöön

Esihenkilötaidot (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00EZ17-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 31.12.2023

Ajoitus

29.01.2024 - 13.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 16

Koulutus

  • Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tero Aalto

Vastuuopettaja

Tero Aalto

Ryhmät

  • KXHAVOIN
    Esitystekniikan avoin amk
  • KXH22S2
    Esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelma monimuoto

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia ja ottaa vastuuta esihenkilötasoisessa työroolissa. Opiskelija ymmärtää esihenkilöasemaan liittyvät velvoitteet sekä syventää vuorovaikutustaitojaan ryhmässä. Opiskelija tunnistaa hyvän esihenkilötyön edellytyksiä. Opiskelija osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään omalla ammattialalla ja soveltaa tasa-arvoisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita ja huomioi eriarvoistumisen vaikutukset omassa työssään. Opintojakson aikana opiskelija pystyy arvioimaan ja kehittämään omia esihenkilövalmiuksiaan.

Sisältö

Esihenkilötyön vastuut ja velvoitteet
Esihenkilötyön menetelmiä
Esihenkilötyön työkalut ja menetelmät
Vuorovaikutus esihenkilötyössä
Esihenkilönä kehittyminen

Opintojakso voi sisältää käytännön harjoittelua, projekteja, luento-opetusta ja työpajoja tai tarvittaessa muita toteutustapoja.

Oppimateriaalit

Julkaistaan verkko-oppimisalustalla opintojakson alettua

Opetusmenetelmät

Aktivoiva luento
Etäopetus
Harjoitustehtävät
(Lähiopetus)
Reflektointi
Vertaisoppiminen
Sparraus
Essee

Kansainvälisyys

Ei tenttiä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssin opintopistemäärä on viisi opintopistettä. Laskennallisesti yhden opintopisteen suorittaminen edellyttää 27 tuntia työtä. Opintojakson kokonaistuntimäärä on tämän laskelman mukaan 135 tuntia. Opintojaksolla on etä- ja lähiopetuskertoja maksimissaan 21 tuntia eli työmäärästä 114 tuntia sijoittuu luentojen ulkopuolelle. Opetuskertojen ulkopuolella oleva tuntimäärä jakautuu luentoihin valmistautumiseen (mahdollisesti etukäteen luettaviin materiaaleihin tai tehtäviin), kurssimateriaalin lukemiseen, esseen, kotitehtävien ja presentaation valmistamiseen. Pystyt näiden tuntimäärien mukaan arvioimaan, millaista panostusta sinulta kurssityöskentelyyn odotetaan ja miten kurssin kuormittavuus suhteutuu muihin kursseihin.

Työmäärämitoitus on ohjeellinen ja suuntaa antava opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamiseksi ja arvosanaan 3/5 tarvittava keskimääräinen työmäärä. Opiskelijan aiemmasta osaamis- ja kokemustaustasta riippuen työmäärä voi olla vähemmän tai enemmän. Opintojaksossa hankittua osaamista arvioidaan tehtävien ja muiden suoritteiden kautta, ei tehtyjen tuntien määrällä.

Lisätietoja opiskelijoille

On mahdollista, että osa opetuksena toteutettavasta opintojaksosta tallennetaan joustavaa opiskelua varten. Mikäli et halua olla mukana tallenteella, ilmoita tästä opettajalle opintojakson ensimmäisellä opetuskerralla. Opetustilanteiden tallenteet ovat nähtävissä opintojakson ajan opintojakson käyttämällä oppimisalustalla. Jos ryhmän kanssa ei sovita muuta, opetustilanteiden tallenteet poistetaan viimeistään 6 kk opintojakson päätyttyä.

Tietosuojaseloste
Kuvaus opintojaksolla tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä löytyy Metropolian julkisilla verkkosivuilla julkaistusta Metropolian opiskelija- ja
opintotietorekisterin tietosuojaselosteesta: https://www.metropolia.fi/fi/metropoliasta/tietosuoja-ja-gdpr/tietosuojaselosteet/metropolian-opiskelija-ja-opintotietorekisteri. Opintojakson julkisuutta ei ole rajoitettu (Ammattikorkeakoululaki 9 §).

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee esihenkilöasemaan liittyvät velvoitteet. Hän osaa toimia ryhmänvetäjänä ja tarvitsee ohjausta toiminnassaan harvoin. Opiskelija osaa raportoida esihenkilötoimintaansa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää esihenkilöasemaan liittyvät velvoitteet ja esihenkilön aseman sekä merkityksen toimivassa esitys- ja teatteriteknisessä organisaatiossa. Hän osaa toimia pienen ryhmän esihenkilönä. Opiskelija osaa perustella ja argumentoida tekemänsä ratkaisut sekä raportoida organisaation toimintaa. Opiskelijan osaa toimia esihenkilötyöhön liittyvissä vuorovaikutustilanteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää kattavasti esihenkilöasemaan liittyvät velvoitteet ja esihenkilön aseman sekä merkityksen toimivassa esitys- ja teatteriteknisessä organisaatiossa. Hän osaa toimia esihenkilönä omalla ammattialallaan. Opiskelija osaa perustella ja argumentoida tekemänsä ratkaisut selkeästi ja kattavasti sekä raportoida organisaation toimintaa. Opiskelija osaa toimia sujuvasti esihenkilötyöhön liittyvissä vuorovaikutustilanteissa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee esihenkilöasemaan liittyvät velvoitteet. Hän osaa toimia ryhmänvetäjänä ja tarvitsee ohjausta toiminnassaan harvoin. Opiskelija osaa raportoida esihenkilötoimintaansa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksolla on opetuskerroilla 50 % läsnäolovelvollisuus. Mahdollisesta poissaolosta seuraa erillinen korvaava tehtävä, joka tulee olla suoritettu hyväksytysti ennen arviointia.

Aktiivisella osallistumisella luentoihin ja luentotehtäviin on mahdollista ansaita lisäpisteitä, joilla voi korottaa opintojakson arvosanaa.

Arvioinnin perusteet:
Essee
Presentaatio
Harjoitustehtävät
Jatkuva arviointi
Verkko-opiskelutehtävät

Esitietovaatimukset

Opintojaksolle osallistuja tuntee esitys- ja teatteritekniikan käyttöä erilaisissa käyttöympäristöissä, tietää esitys- ja teatteritekniikan keskeiset turvallisuusmääräykset ja -käytännöt sekä omaa perustiedot ja -taidot ainakin yhden esitysteknisen osa-alueen osalta.

Lisätiedot

Suositeltavat muut opinnot: Opiskelija ja opinto-ohjaaja käyvät läpi muut suositeltavat opinnot HOPS-keskusteluissa.