Siirry suoraan sisältöön

Puhtaat ja kestävät ratkaisut areena (5 op)

Toteutuksen tunnus: XX00FB79-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.06.2022 - 12.03.2023

Ajoitus

24.10.2022 - 31.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Puhtaat ja älykkäät ratkaisut

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 60

Koulutus

  • Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Esa Toukoniitty
  • Jenni Merjankari

Vastuuopettaja

Esa Toukoniitty

Tavoitteet

Kurssilla opiskelija perehtyy kiertotalouden ja kestävän kehityksen ajankohtaisiin aiheisiin ja teemoihin osallistumalla tapahtumiin, tilaisuuksiin ja esityksiin. Opintojaksolla syvennetään kiertotalouden ja kestävän kehityksen teemojen viimeisimpänä kehitykseen, haasteisiin sekä tutustutaan alan toimijoihin. Opiskelija verkostoituu kiertotalouden ja kestävän kehityksen toimijoiden kanssa sekä perehtyyä alan toimimtatapoihin ja ajankohtaisiin puheenaiheisiin. Opintojaksolla laaditaan lyhyitä analyysejä esitysten ja tapahtumien sisällöstä sekä osallistutaan keskusteluun kurssin työtilassa.

Sisältö

Kurssi koostuu vierailevista luennoitsijoista ja puhujista kiertotalouden ja kestävän kehityksen teemoista sekä osallistumisesta webinaareihin ja tapahtumiin. Jokaisesta tapahtumasta tehdään lyhyt analyysi, jossa käsitellään tilaisuuden tuloksia, oivalluksia, ajankohtaisia nostoja sekä linkkejä kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen. Kurssin päätteeksi koostetaan yhteenveto, jossa reflektoidaan oman osaamisen kehittymistä kurssin aikana.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on osallistunut 10 tapahtumaan ja raportoinut kurssin työtilaan vaaditut asiat. Opiskelija on nostanut raportoiduissa sisällöissä yhteyden kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen oma osaamisen alueella. Opiskelija on osallistunut keskusteluihin kurssin työtilassa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on osallistunut 10 tapahtumaan ja raportoinut kurssin työtilaan edellytetyt asiat ja analyysit tapahtumista. Raportit osoittavat yhteyden kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen esimerkein myös oman osaamisalueen ulkopuolelta. Opiskelija on osallistunut työtilan keskusteluihin tuoden aktiivisesti sisältöä ja uusia avauksia keskusteluihin kurssin työtilassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on osallistunut vähintään 10 tapahtumaan ja raportoinut kurssin työtilaan edellytetyt asiat ja analyysit tapahtumista. Raportit osoittavat yhteyden kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen yli toimialarajojen. Opiskelija on osallistunut työtilan keskusteluihin tuoden aktiivisesti sisältöä ja uusia avauksia keskusteluihin kurssin työtilassa. Opiskelija on tuonut kurssin työtilaan uusia avauksia ajankohtaisista tapahtumista ja teemoista.

Esitietovaatimukset

Ei esitietovaatimuksia. Kurssi soveltuu kaikkien alojen opiskelijoille, joita kiinnostaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden ajankohtaiset asiat ja tulevaisuuden haasteet.

Lisätiedot

Non-stop opintojakso, jonka kesto on 1.10.2022 - 31.5.2023. Kurssi on tarjolla myös CampusOnlinen kautta.