Siirry suoraan sisältöön

Energian tuotanto, kierrätys ja varastointi lämpöpumpuilla (5 op)

Toteutuksen tunnus: T000DS52-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 11.09.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 19.03.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kiinteistö- ja rakennusala

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Talotekniikan tutkinto-ohjelma (YAMK)

Opettaja

  • Aki Valkeapää
  • Esko Kaappola
  • Virtuaali Talotekniikka

Ryhmät

  • T0821S6
    Talotekniikan tutkinto-ohjelma, ylempi

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa käsitellä syvällisesti lämpöpumppuja ja arvioida niiden toimintaa mitoitusarvovalintojen, säädön ja laitoskytkentöjen kannalta. Opiskelija tuntee tämän hetkisen kylmäainetilanteen ja osaa ottaa sen huomioon suunnitteluratkaisuissaan. Opiskelija osaa esittää suunnitteluperiaatteet ja peruskytkennät, joilla energiaa voidaan kierrättää kiinteistössä tai kiinteistöstä kaukolämpöverkkoon. Opiskelija osaa kuvata energian varastoinnin pääperiaatteita sekä simuloida ja mitoittaa energiakaivokentän EED-ohjelmalla.

Sisältö

Lämpöpumppujen termodynaamiset ja toiminnalliset perusteet sekä kylmä- ja lämpöpumppualan lainsäädäntö. Lämpöpumppulaitoksen suunnittelu ja mitoittaminen kiinteistöön. Energian kierrätys lämpöpumpulla kiinteistössä ja kiinteistöstä kaukolämpöverkkoon. Energiakaivokenttien suunnittelu, simulointi ja mitoittaminen. Energian lyhyt- ja pitkäaikainen varastointi.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa opintojaksoon liittyvät peruskäsitteet ja -lait sekä osaa ratkaista niihin liittyviä yksinkertaisia tehtäviä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Edellisen lisäksi opiskelija osaa selittää opintojaksoon liittyvät peruskäsitteet ja -lait sekä osaa soveltaa niitä laajempien tehtävien ratkaisemisessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi opiskelija osaa ratkaista vaativimmat analysointia tai perusteluja edellyttävät tehtävät lähes virheettömällä tasolla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa opintojaksoon liittyvät peruskäsitteet ja -lait sekä osaa ratkaista niihin liittyviä yksinkertaisia tehtäviä.